Antena 3 CNN High Tech Barack Obama critică epoca iPod şi Xbox

Barack Obama critică epoca iPod şi Xbox

Barack Obama critică  epoca iPod şi  Xbox
11 Mai 2010   •   10:40

Barack Obama a deplâns impactul tehnologiei precum iPod şi Xbox, apreciind că informaţia este acum o diversiune ce impune noi tensiuni democraţiei.
Preşedintele american, care adesea critică jurnaliştii şi companiile media că preferă o acoperire mediatică superficială decât chestiunile serioase, declara unor absolvenţi că educaţia este cheia progresului.
"Intraţi într-un mediu media ce ne bombardează permanente cu tot felul de informaţii şi ne expune la tot felul de argumente, unele din care nu sunt atât de înalt cotate în nivelul adevărului," declara Obama la Universitatea Hampton, Virginia.
"Cu iPod şi iPad şi Xbox şi PlayStation, -din care nici una nu ştiu cum funcţionează- informaţia devine o distracţie, o diversiune, o formă de divertisment, în loc de o sursă de putere, un mijloc de emancipare," aprecia Obama .
"Toate acestea nu pun presiune doar pe voi, ci şi pe ţara noastră şi pe democraţie ."
Liderul american avertiza că lumea este în momentul unei schimbări.
"Nu putem opri aceste schimbări... dar ne putem adapta la ele," arăta acesta, adăugând că angajaţii americani sunt în luptă cu angajaţi străini foarte bine educaţi.
"Educaţia... vă poate fortifica, aşa cum au făcut generaţiile anterioare, pentru a respecta cerinţele timpului vostru" .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close