Antena 3 CNN High Tech Atacul de phishing asupra Hotmail ar putea avea o mai mare amploare

Atacul de phishing asupra Hotmail ar putea avea o mai mare amploare

Atacul de phishing asupra Hotmail ar putea avea o mai mare amploare
06 Oct 2009   •   10:39

Atacul de tip phishing asupra Hotmail ar putea fi de fapt la o scară mult mai mare, fiind îndreptat şi asupra altor provideri de astfel de servicii, precum Yahoo, AOL sau Gmail.

BBC a anunţat că a descoperit o listă cu mai mult de 20.000 de nume şi parole care au fost postate pe internet. Lista nu se rezumă doar la utilizatorii poştei electronice Hotmail, ci Ia providerii enumeraţi mai sus.

Mai mult, lista a apărut pe acelaşi site unde au fost postate cele 10.000 de detalii ale utilizatorilor Hotmail. Unele dintre acestea par a fi vechi, nefolosite sau false. BBC News a confirmat însă ca fiind adevărate multe dintre adresele Gmail şi Hotmail.

Încă nu se ştie cu siguranţă dacă lista publicată face parte din atacul de phishing anunţat deja sau este vorba de o altă înşelătorie.

Microsoft a anunţat marţi că a blocat, în urmă cu o zi, accesul la mii de conturi Hotmail, ale căror parole au fost identificate de către hackeri, care le-au postat pe internet, relatează AFP. ?Am aflat că unele dintre parolele clienţilor serviciului Windows Live Hotmail au fost identificate prin intermediul tehnicii denumite phishing, şi că au fost publicate pe un site?, a declarat un reprezentant Microsoft.

Phishing-ul este o tehnică utilizată frecvent de hackeri şi constă în obţinerea informaţiilor personale ale utilizatorilor sau prin descărcarea de malware infectând astfel computerele acestora.

Printre tacticile hackerilor se numără trimiterea unui mail înşelător, împreună cu link-uri către diverse fotografii cu celebrităţi nude, sau către pagini de internet false, care cer date de acces.

?Am luat măsurile necesare pentru blocarea accesului către toate conturile expuse şi am dezvoltat resurse pentru ca utilizatorii lo să nu fie afectaţi de problemă?, a declarat un reprezentant al Microsoft, pentru AFP. Compania a aflat în acest weekend că informaţiilor că parolele a mii de utilizatori, în special din Europa, au fost postate pe un site.

Acţiunea de piraterie ?nu a afectat datele interne ale Microsoft?, a precizat compania reamintind că ?phishing-ul? este o problemă întâlnită la scară mare pe întregul Internet.

Microsoft îi sfătuieşte pe utilizatori să ?fie foarte atenţi atunci când deschid ataşamentele nesolilcitate din mail, sau linkuri de la surse necunoscute, să-şi instaleze programe antivirus care se updatează în fiecare zi?, şi să-şi schimbe parolele la 90 de zile.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: microsoft
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close