Antena 3 CNN High Tech Amazon a înregistrat cele mai bune vânzări de sărbători din istorie: 73 de obiecte pe secundă

Amazon a înregistrat cele mai bune vânzări de sărbători din istorie: 73 de obiecte pe secundă

Amazon a înregistrat cele mai bune vânzări de sărbători din istorie: 73 de obiecte pe secundă
27 Dec 2008   •   09:24

Amazon Inc. (AMZN) a calificat sezonul de cumpărături din această vacanţă ca fiind cel mai bun din istorie, chiar dacă alte date arată că vânzările scad îmtr-un ritm accelerat în lume.
Vânzătoruul online cu sediul în Seattle arăta că comenzile au venit într-un ritm record. Punctul cuminant a fost atins pe 15 decembrie, când Amazon a primit peste 6,3 milioane de comenzi în toată lumea, cu un record de 72,9 obiecte pe secundă.
Amazon, care a arătat că Wii al companiei Nintendo Co a dominat categoria de jocuri video, iar Eyeclops, ochelarii pentru vedere de noapte, la categoria jucării, nu a dezvăluit veniturile de pe urma acestei perioade.
Datele comerciantului online sunt în totală contradicţie cu cifrele oferite de compania de cărţi de credit MasterCard Inc., care a calculat că e-comerţul a scăzut cu 2,3% în timpul acestor sărbători.
După ce au crescut cu 5,8% în tranzacţiile de dinainte de deschidere, acţunile Amamzon s-au vândut cu 0,25 procente mai mult, la 51,57 dolari la tranzacţionările de vineri.
Statisticile Amazon arată că televizorul LCD high definition de 52 de inch al Samsung şi iPod Touch de 8 GB au dominat categoria electronice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Amazon ipod
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close