Antena 3 CNN High Tech Află câteva din secretele lui Steve Jobs, omul care a revoluţionat tehnologia

Află câteva din secretele lui Steve Jobs, omul care a revoluţionat tehnologia

Află câteva din secretele lui Steve Jobs, omul care a revoluţionat tehnologia
Foto: dreambloggers.com
06 Oct 2011   •   22:17

Personalitatea unică şi carismatică a fondatorului Apple, Steve Jobs, s-a datorat trăsăturilor sale de caracter şi principiilor sale deosebite. Vezi câteva dintre caracteristicile care l-au făcut pe acesta unul dintre cei mai populari oameni din lume, relatate de BBC.

Să ştii ce îţi doreşti dinainte să doreşti lucrul respectiv: Steve Jobs ştia cum să îşi vândă marfa, luând tehnologii deja existente, ambalându-le şi prezentîndu-le într-o manieră care să atragă clientul. El reuşea să facă oamenii să îşi dorească lucruri pe care iniţial nu le-au vrut, deşi erau disponibile pe piaţă.

Distorsionarea realităţii: Jobs ştia cum să lucreze cu mulţimile. Avea abilitatea de a convinge oamenii şi de a crea entuziasm în jurul unor tehnologii şi produse care nu erau nici noi, nici revoluţionare, doar pentru că ştia cum să le prezinte clientului.

Ţinuta vestimentară:
În ultimii zece ani, el a avut aproximativ aceeaşi ţinută vestimentară distinctivă, care îi reflecta totodată gusturile minimaliste, dar şi flerul său pentru brandingul corporativ: jeanşi Levi, adidaşi şi pulover pe gât.

Atenţia pentru detalii: Steve Jobs era un fanatic din acest punct de vedere, chiar şi dacă era vorba despre nuanţa de culoare a unei litere folosite.

Filosofia: Jobs a fost mult influenţat de filosofia răsăriteană. A călătorit în India şi a fost un adept al budismului.

Dragostea pentru muzică: A fost un împătimit al muzicii, "Beatles" şi Bob Dylan, numărându-se printre preferaţii săi. Pasiunea sa pentru această ramură artistică se putea observa la fiecare produs pe care îl lansa. Melodii şi albume de la diverşi artişti apăreau mereu pe ecranele iPhone-urilor sau Mac-urilor.

Expresia sa favorită - "Încă un lucru...": Aceasta era formula pe care o folosea deseori când avea o lansare de produs. Steve Jobs obişnuia să păstreze mereu ceva bun şi surprinzător pentru sfârşit, dezvăluind publicului caracteristici sau funcţii apetisante ale gadgeturilor, chiar la finalul prezentărilor, când toţi se pregăteau de plecare.



×
Subiecte în articol: secrete steve jobs tehnologie Apple muzica
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close