40 de internauti utilizatori de DC++ se află în vizorul Asociaţiei Industriei Muzicale din România (AIMR), după ce au pus la dispoziţia internauţilor fişiere muzicale piratate. Inspectorii AIMR au monitorizat şi adunat probe împotriva acestora şi intenţionează să trimite dosarele cu probe la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul fiecărui inspectorat judeţean de politie pentru efectuarea perchiziţiilor la domiciliu.
?Constituie infractiune şi se pedepseste cu închisoare de la 1 la 4 ani sau cu amendă punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte reţele de calculatoare, fără consimţământul titularilor de drepturi a operelor, inclusiv opere muzicale?, se arată în comunicatul AIMR.
În luna iunie a acestui an, AIMR a monitorizat şi adunat probe împotriva unor utilizatori de DC++ din municipiile Bucureşti, Miercurea Ciuc, Craiova, Sfântu Gheorghe, precum şi din mai multe localităţi din judeţele Cluj, Gorj, Neamţ, Vrancea, Giurgiu, Suceava, Botoşani şi Ilfov. Inspectorii AIMR monitorizează în permanenţă informaţia partajată pe internet prin huburile DC++ de utilizatorii români.
?Media înregistrată pe huburile DC++ în România a fost de 75.000 de utilizatori zilnic pe parcursul lunii iunie, cu vârfuri de peste 100.000 de utilizatori activi în orele serii şi la sfârşit de săptămână. Cantitatea totală de informaţie partajată pe huburile româneşti la orele 17:00, într-o zi de luni, de exemplu, depăşeşte 17.000 TB, putând fi echivalată cu peste 4 miliarde de piese muzicale în format mp3 sau 24 de milioane de exemplare de filme în format xvid. Un utilizator accesează 3 hub-uri concomitent, în medie, într-o sesiune de conectare?, se mai arată în comunicatul AIMR.
Antena3.ro