Ciuperci, bacterii și drojdie. Lista de ingrediente ciudate nu este pentru vreo mancare ci pentru niște căști. Și dacă acum ridicați deja sceptic din sprâncene ia să vedeți și robotul sociabil care învață de la stăpân precum un animal de casă.
Căștile nu impresionează prin capacitățile audio ci prin materialele din care sunt realizate: ciuperci, bacterii și drojdie. Ideea le-a venit unor oameni de știință și designeri din Finlanda care au constat că această combinație de ingrediente poate crea materiale rezistente, maleabile și comfortabile care pot rivaliza cu cele realizate din plastic sau piele. Partea bună este că totul este biodegradabil. Rezistența căștilor pe termen lung nu a fost încă testată în totalitate dar ar putea fi o soluție pentru viitorul accesoriilor audio.
KIKI este un robot de socializare dotat cu tehnologie AI de ultimă oră care învață de la uilizator. Nu este util în vreun fel ci este mai degrabă un pet cu inteligență artificială. Precum un animal de casă, se dezvoltă pe măsură ce acumulează informații și cunoaște obiceiurile stăpânului. Kiki poate să își dea seama când utilizatorul e trist sau vesel, poate fi învățat trucuri noi sau poate prinde mișcări noi de la alți roboți ca el. Robotul costă 800 de euro iar primele livrări vor începe chiar din această toamnă.