Fiecare participant trebuie să-și aleagă fondul de pensii private în cunoștință de cauză și în baza propriei analize, după o documentare riguroasă.
Pentru o mai bună informare se recomandă citirea prospectului fondurilor de pensii private.
Participantul se poate informa și cu privire la randamentele de până la acel moment ale fondurilor de pensii private, aceste informații fiind publice atât pe paginile de internet ale administratorilor, cât și pe cea a Autorității de Supraveghere Financiară.
Participantul poate căuta și informații despre administrator, pentru a-l alege, în final, pe cel care se potrivește profilului său investițional.
Agentul de marketing trebuie să informeze participantul despre termenii schemei de pensii
Iar după ce a aderat la un fond de pensii privat, este recomandabil ca participantul să se informeze constant cu privire la contribuțiile sale și la randamentul obținut de către administratorul său.
Însă, atunci când un participant constată ca fondul ales nu corespunde așteptărilor sale, își poate transfera oricând contul la un alt fond de pensii privat.
Pentru a alege un fond de pensii private este nevoie de:
• documentare
• citirea prospectului schemei de pensii private
• informare despre randamentele fondului de pensii private
După aderarea la un fond de pensii private, participantul se informează constant cu privire la contribuțiile sale și la randamentul obținut de către administratorul său.