Antena 3 CNN Formula 1 Oscar Piastri a câştigat Marele Premiu al Ungariei. Este prima sa victorie în Formula 1

Oscar Piastri a câştigat Marele Premiu al Ungariei. Este prima sa victorie în Formula 1

Oscar Piastri-hepta
Oscar Piastri a câştigat Marele Premiu al Ungariei: FOTO Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2024   •   15:57

Pilotul australian Oscar Piastri a câştigat duminică, la Hungaroring, Marele Premiu al Ungariei la Formula 1. Este prima sa victorie în F1. Marea cursă de Formula 1 din Ungaria a fost transmisă în direct pe Antena 1 şi Antena Play.

UPDATE Pe circuitul de la Hungaroring, Lando Norris a controlat cursa până în turul 68, când i s-a comunicat să încetinească şi să facă schimb de poziţii cu coechipierul său, Oscar Piastri, iar australianului i s-a oferit pe tavă victoria din Ungaria.

În clasament, echipa McLaren a reuşit dubla, cu Norris încheind pe locul secund.

„Echipa mi-a cerut-o şi eu m-am conformat”, a declarat Lando Norris la finalul cursei, atunci când a fost întrebat despre incident.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a tras tare pentru a termina pe locul 3, după un duel cu Max Verstappen (Red Bull). Olandezul a atacat în turul 62, dar nu l-a putut depăşi pe britanic, care s-a apărat excepţional. În turul 63, Verstappen a atacat din nou şi cei doi s-au lovit, iar Max a fost aproape de ieşirea în decor. De duel a profitat Charles Leclerc (Ferrari), cel care a trecut pe locul 4. Verstappen a înceiat cursa pe locul cinci. A fost al 200-lea podium din carieră pentru Lewis Hamilton.

Știrea inițială

„Este o zi perfectă pentru Formula 1, ușor înnorat, o vreme ideală pentru spectatorii care stau ore în șir în tribun. Și pentru piloți sunt condiții optime pentru a da ce au mai bun în cursa care începe la ora 16:00 aici, la Hungaroring. 

Favoritul sezonului, Max Verstappen, va pleca de pe poziția a 3-a de pe grila de stat. În fața lui vor fi piloții de la McLaren, Lando Norris, care a obținut poll position în calificările de ieri, și Oscar Piastri cu al 2-lea timp. Suntem pe un circuit unde depășirile se fac greu, iar plecarea de la start se poate dovedi decisivă în stabilirea câștigătorului.

Cu siguranță McLaren va avea o tactică pentru a-l bloca pe Max Verstappen încă din debutul cursei, însă, manevrele trebuie făcute cu atenție, altfel piloții pot ieși foarte ușor în decor.

Grila de stat este completată de Carlos Sainz de la Ferrari, pe patru, Lewis Hamilton de la Mercedes, pe cinci, și Charles Leclerc, tot de la Ferrari, pe șase. Așadar, cei mai în formă piloți ai sezonului vor fi pe primele trei linii ale grilei de start, iar asta anunță un debut de cursă incendiar.

Atmosfera în tribună este la fel, una fierbinte. Capacitatea circuitului este de 70.000 de oameni, însă, în cele 4 zile de competiție, de joi până astăzi, organizatorii estimează că peste 300.000 de oameni vor veni cel puțin o zi la acest Grand Prix, care se dovedește o fabrică de bani pentru industria locală, bani care se duc pe bilete, cazare, mâncare.

Sunt peste 100 de tonete cu mâncare gătită pe loc. De asemenea, magazinele cu suveniruri, șepci și tricouri în special, sunt pline de cumpărători. O industrie de peste 100 de milioane de euro în doar câteva zile și foarte mulți români în tribune. 

Marea cursă este astăzi, începând cu ora 15:45, live pe Antena 1 și Antena PLAY”, a transmis reporterul Cristi Popovici.

×
Cele mai noi știri
x close