Antena 3 CNN Formula 1 Mattia Binotto revine în Formula 1. Fostul şef de la Ferrari va conduce echipa Kick Sauber

Mattia Binotto revine în Formula 1. Fostul şef de la Ferrari va conduce echipa Kick Sauber

Mattia Binotto - hepta
Mattia Binotto, fostul şef de la Ferrari. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2024   •   23:57

Mattia Binotto revine în Formula 1. Fostul şef de la Ferrari a acceptat să se alăture Kick Sauber, echipă care îşi va schimba numele în Audi, din 2026. Binotto va prelua și funcțiile de director operațional și director tehnic al echipei începând din 1 august 2024. 

Echipa Audi, în prezent Kick Sauber, va trece printr-o restructurare odată cu venirea lui Mattia Binotto. Actualul CEO, Andreas Seidl, va părăsi gruparea elveţiană, alături de preşedintele al board-ului Oliver Hoffmann.

Responsabilitatea echipei va fi pe umerii lui Binotto, care a fost şef la Ferrari din 2019 până în 2022, atunci când s-a despărţit de Scuderie.

„Un director de echipă trebuie să se ocupe de o mulţime de lucruri, să gestioneze dezvoltarea generală a maşinii, să conducă echipa, să se ocupe de comunicare, de relaţiile cu sponsorii şi de alte aspecte. Dar cred că partea cea mai grea este să apere toată echipa, să o protejeze de ceea ce ar putea spune alţii din afara ei, de ceea ce alţii ar putea crede sau face, pentru ca cei din cadrul echipei să îşi poate face treaba liniştiţi", spune Mattia Binotto.

Pilotul care este sigur că va face parte din noul proiect Audi este Nico Hulkenberg, care va pilota pentru echipă încă din sezonul viitor, pregătind trecerea către Audi.

Valtteri Bottas şi Zhou Guanyu, cei care în prezent pilotează pentru Kick Sauber, au viitorul incert şi nu se ştie dacă unul dintre ei va continua la echipă din sezonul viitor.

Spectacolul Formula 1 continuă la Spa, în Belgia, în acest weekend. Sâmbătă, Antrena 3 CNN va transmite a treia serie de antrenamente şi calificările, iar Marea cursă va fi duminică, la Antena 1. 

×
Subiecte în articol: Formula 1 Ferrari Mattia Binotto
Citește mai multe din Formula 1
» Vezi toate știrile din Formula 1
Cele mai noi știri
x close