Antena 3 CNN Formula 1 Formula 1: Vineri încep antrenamentele pe circuitul din Ungaria. Antal Putinică: „E foarte important cum va fi vremea”

Formula 1: Vineri încep antrenamentele pe circuitul din Ungaria. Antal Putinică: „E foarte important cum va fi vremea”

pregatiri f1
Vineri încep antrenamentele pe circuitul din Ungaria. FOTO: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2024   •   10:19

Vineri încep antrenamentele pe circuitul din Ungaria. Antal Putinică a explicat, în direct la Antena 3 CNN, că este foarte important cum va fi vremea, pentru că, de-a lungul timpului, condițiile meteorologice au decis câștigătorul. 

„E important, pentru că vremea, în ultimele Grand Prix-uri, a cam decis câștigatorul, iar în Ungaria, de-a lungul timpului, am avut episoade de ploaie. S-ar putea să avem probleme. Miercuri a fost un diluviu. Potopul a acoperit cu apă linia de start-sosire, dar acest circuit drenează foarte bine apa. E doar începutul. A fost și grindină și a fost apa a ajuns mai sus de glezne, iar mecanicienii, tehnicienii, toată lumea s-a distrat în acest sens, dar au fost în alertă. Joi nu a mai plouat, s-a uscat circuitul. Vineri nu mai plouă, potrivit prognozei, dar șansele de ploaie sunt mici, de doar 20%. Potrivit unei informări de la direcția de cursă, s-ar putea ca sâmbătă și duminică să fie atât de cald, încât temperatura la nivelul asfaltului să ajungă undeva la 60 de grade, poate chiar peste, ceea ce ar însemna un nou record de Formula 1. Fiecare echipă își planifică strategia în funcție de temperatură”, a declarat Antal Putinică.

El a vorbit și despre Hungaroring, unul dintre puținele circuite care din momentul în care a intrat în F1 a avut parcurs permanent.

„Nu a fost an sau ediții în care să nu ajungem în această locație, care a făcut tranziția de la ambiția lui Bernie Ecclestone de a avea un circuit sub Cortina de Fier la tradiții. E un circuit care nu spune foarte multe din punctul de vedere al zonei tehnice. E un circuit etajat, care îți poate pune probleme”, a mai spus Antal Putinică.

Programul Marelui Premiu al Ungariei:

Vineri:

  • Antrenament 1: 14:30 (AntenaPLAY)
  • Antrenament 2: 18:00 (AntenaPLAY)

Sâmbătă:

  • Antrenament 3: 13:30 (AntenaPLAY)
  • Calificări: 17:00 (Antena 3 CNN și AntenaPLAY)

Duminică:

  • Cursa: 16:00 (Antena 1 și AntenaPLAY)

×
Cele mai noi știri
x close