Antena 3 CNN Formula 1 Formula 1: Cătălin Ghigea a făcut analiza Marelui Premiu al Spaniei: Max Verstappen a câștigat „prin inteligență”

Formula 1: Cătălin Ghigea a făcut analiza Marelui Premiu al Spaniei: Max Verstappen a câștigat „prin inteligență”

Formula 1: Cătălin Ghigea a făcut analiza Marelui Premiu al Spaniei: Max Verstappen a câștigat „prin inteligență”
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Spaniei la Formula 1 | Sursa fotoȘ Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   10:43

Cătălin Ghigea, pilot și comentator de Formula 1, a făcut analiza Marelui Premiu al Spaniei, câștigat de Max Verstappen.

Weekendul trecut, la cursa din Spania, de pe Pole Position a plecat Lando Norris, urmat de Max Verstappen și cei doi piloți de la Mercedes.

„A fost un start foarte interesant, pentru că Lando Norris a încercat să își păstreze poziția în fața lui Max Verstappen. Când doi se bat, al treilea câștigă. George Russell a profitat de aspirație la ambii piloți și a trecut în primul tur pe locul unu. Spania de obicei ne arată astfel de starturi din a 2-a sau de la a 3-a grilă, iar George Russell a spus „m-am încărcat cu foarte mult Fernando Alonso”, findcă Fernando Alonso este cel ce reușește astfel de starturi în Spania”, a explicat Cătălin Ghigea.

„Charles Leclerc a avut și el un start foarte bun, dar a fost blocat de George Russell și a pierdut teren la start. Startul este cel ce a hotărât soarta cursei, însă am avut foarte multe alte momente interesante. Acesta este momentul în care, în turul trei, Max Verstappen îl depășește pe George Russell și preia conducerea cursei. În spate îl vedem pe Lando Norris, o depășire frumoasă. Am văzut mai multe depășiri făcute pe exteriorul virajului unu, aici, în Spania.

(...) Aceasta este lupta dintre Lewis Hamilton, în spate, și George Russell, coechipierul său, în față. În cele din urmă, Lewis Hamilton, pe pneuri soft, a reușit să treacă de George Russell, pe pneuri dure, pe ultimul stint, și, astfel, Lewis Hamilton a înregistrat primul său podium în 2024. Iar aici este poate depășirea cea mai frumoasă și cea mai îndelungată luptă pentru poziție este lupta dintre Lando Norris și George Russell, o depășire ce a început în virajul unu și a continuat pentru o luptă ce a continuat pentru încă patru viraje.

Se părea că Lando Norris are câștig de cauză pe virajul trei, însă George Russell a profitat, a luat exteriorul în patru. Din păcate, a călcat pe o zonă murdară a circuitului și asta i-a afectat frânarea pe următorul viraj de stânga, unde avea interiorul, și ar fi trebuit să câștige, însă s-a dus foarte adânc în viraj, iar aici Lando Norris a profitat, a făcut un switch-back, a venit pe interior pe o trasă curată și, în cele din urmă, a câștigat poziția. Era lupta pentru poziția a 2-a”, a mai spus Cătălin Ghigea.

Cătălin Ghigea a spus apoi că Max Verstappen a câștigat „prin inteligență, prin modul în care a luat startul și prin modul în care l-a atacat chiar în turul trei pe George Russell”.

×
Subiecte în articol: Formula 1 Cătălin Ghigea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Garry Kasparov: Războiul pornit de Putin se răspândește
x close