Antena 3 CNN Formula 1 F1: Programul Marelui Premiu al Mexicului. Antal Putinică: „Circuitul e fantastic, are câteva particularități”

F1: Programul Marelui Premiu al Mexicului. Antal Putinică: „Circuitul e fantastic, are câteva particularități”

circuit marele premiu al mexicului
Formula 1 se pregătește pentru cursa cu numărul 20 din acest sezon. FOTO: Antena 3 CNN
de B.C.    |    25 Oct 2024   •   10:35

Formula 1 se pregătește pentru cursa cu numărul 20 din acest sezon, iar Fernando Alonso, pilotul de la Aston Martin va lua startul în cursa 400 din carieră, la Marele Premiu al Mexicului. Antal Putinică a vorbit, la Antena 3 CNN, despre program, dar a și explicat că acest circuit are câteva particularități, „fiind cel mai înalt din F1”, dar și „singurul din lume în care trecem printr-un stadion”.

„Începem vineri seară. Rămânem pe fusul orar de America de Nord, pentru că suntem în Mexic. Ne-am obișnuit după ce s-a întâmplat în Austin și la miezul nopții ne ducem spre antrenamentul cu numărul doi, care va fi puțin diferit ca structură, are 90 de min. Se face un test de pneuri Pirelli pentru anul viitor, după care vom avea ultimul antrenament, și mai apoi de Sfântul Dumitru avem sesiunea de calificări chiar la miezul nopții, sâmbătă spre duminică, pe Antena 3, în direct”, a explicat Antal Putinică, la Antena 3 CNN.

El a mai explicat că circuitul are câteva particularități, dezvăluind că „este cel mai înalt din F1”.

„Circuitul are câteva particularități. Este cel mai înalt circuit din Formula 1. Când spun înalt mă refer la altitudine, peste 2.200 m, fantastic. Evident, oxigenul este mai rarefiat acolo și aveam probleme până în 2014 în ceea ce privește puterea motoarelor, care se diminua, pentru că motorul cu combustie este dependent de oxigen. Ne-am echilibrat puțin, dar când avem o atmosferă mai rarefiată sunt și alte lucruri care pot fi afectate în Formula 1, cum ar fi răcirea monopostului, care se face mai greu, mai ales că acest circuit este un circuit scurt, cu două zone extrem de rapide. Circuitul este mai scurt, mai tehnic. Este singurul circuit din lume în care trecem printr-un stadion”, a mai spus Putinică.

Program Formula 1, Marele Premiu din Mexic

  • Vineri, 25 octombrie, ora 21:30 - antrenamente (Antena Play)
  • Sâmbătă, 26 octombrie, ora 01:00 - antrenamene (Antena Play)
  • Sâmbătă, 26 octombrie, ora 20:30 - antrenamente (Antena Play)
  • Duminică, 27 octombrie, ora 00:00 - calificări (Antena 3 CNN și Antena Play)
  • Duminică, 27 octombrie, ora 22:00 - cursa finală (Universul Antena)

 

×
Parteneri
x close