Antena 3 CNN Formula 1 Calificări Formula 1: Lando Norris, pole-position în Marele Premiu al Spaniei

Calificări Formula 1: Lando Norris, pole-position în Marele Premiu al Spaniei

BeFunky-collage - 2024-06-22T195527.478
Calificări Formula 1: Lando Norris, pole-position în Marele Premiu al Spaniei / sursă foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    22 Iun 2024   •   19:56

S-au încheiat calificările din Formula 1™ pentru Marele Premiu al Spaniei. Lando Norris va pleca din pole position în cursa de duminică, urmat apoi de Max Verstappen, pe locul II, și de Lewis Hamilton, pe locul III. Calificările pentru pentru Marele Premiu al Spaniei au fost difuzate în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY. Piloții se pregătesc de cursa de duminică, 23 iunie 2024.

Sâmbătă, Lando Norris a obținut al doilea pole-position din carieră, stabilind cel mai rapid timp al zilei pentru echipa McLaren.

Max Verstappen (Red Bull, campion mondial en-titre) va porni de pe a doua poziție în cursa de duminică, în timp ce Lewis Hamilton (Mercedes) va pleca de pe locul al treilea.

Britanicul Norris a oprit cronometrul la 1:11.383, fiind urmat de Verstappen la o diferența de +0.020 și de Hamilton la +0.318.

Recordul pe tur la Barcelona aparține lui Max Verstappen, cu un timp de 1:16.330, stabilit în 2023. Pilotul de la Red Bull a câștigat Marele Premiu al Spaniei anul trecut, urmat pe podium de Lewis Hamilton și George Russell.

Michael Schumacher și Lewis Hamilton dețin recordul pentru cele mai multe victorii în Marele Premiu al Spaniei, fiecare având șase triumfuri pe circuitul Catalunya.

Pe grila de start au urmat George Russell (locul patru – Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari – 5), Carlos Sainz (Ferrari – 6), Pierre Gasly (Alpine – 7), Sergio Perez (Red Bull Racing – 8), Esteban Ocon (Alpine – 9) şi Oscar Piastri (McLaren – 10).

Astăzi, un incendiu în motorhome-ul McLaren a avut loc chiar înainte de startul celei de-a treia sesiuni de antrenamente. În urma incidentului, două persoane au fost rănite și au fost transportate la final. 

Mâine, 23 iunie, spectacolul continuă pe circuit. Piloții se vor alinia pe grilă în funcție de locul câștigat în calificările de astăzi.

Marele premiu din Barcelona se vede, duminică, pe Antena 1 și AntenaPLAY, de la ora 15:45.

 

×
Citește mai multe din Formula 1
» Vezi toate știrile din Formula 1
Cele mai noi știri
Parteneri
x close