Antena 3 CNN Formula 1 Antal Putinică, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu din Singapore: A demonstrat că ar putea deveni campion mondial

Antal Putinică, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu din Singapore: A demonstrat că ar putea deveni campion mondial

lando norris singapore getty
Antal Putinică spune că una din echipele Formulei 1 trișează. Sursă foto: Getty Images
de A.S.    |    18 Oct 2024   •   10:04

Antal Putinică, comentator F1, a vorbit joi la Antena 3 CNN despre cursa care a avut loc la Singapore în urmă cu trei săptămâni, unde Lando Norris a câștigat Marele Premiu. Acesta a precizat că Norris „a demonstrat că poate deveni un pretendent adevărat la titlul de campion mondial”.

„Lando Norris a fost din nou în pole position. Circuit stradal, cursă de noapte, superb tot ambientul acestui circuit. Lando Norris a plecat bine, de această dată din pole position, al 6-lea al carierei. Era cât pe ce ca Lewis Hamilton, al 3-lea în linia a 2-a grilei, să treacă de Max Verstappen, însă, până la urmă, Max Verstappen și-a păstrat locul doi la start și chiar și după schimburile de pneuri să termine pe locul doi. A fost o cursă senzațională aceasta făcută de Lando Norris, care a demonstrat că poate deveni un pretendent adevărat la titlul de campion mondial.

(...) Chiar la jumătatea cursei, minutul 29, la intrarea în virajul 14, (n.r. - Lando Norris) a frânat un pic mai târziu și a șters parapetul pe partea stângă. Era cât pe ce să se termine acest vis frumos pentru el într-un mod neplăcut. A mai atins o dată parapetul până la final de cursă. A condus însă, pentru prima dată în carieră, toate tururile într-un Grand Prix, toate cele 62 de tururi. Dacă nu era Daniel Ricciardo pe final de cursă să ia și recordul pe tur de circuit, ar fi fost primul Grand Slam din cariera lui Norris”, a explicat Antal Putinică.

Comentatorul F1 a vorbit apoi de parcursul lui Oscar Piastri în cursa de la Singapore, pe care a terminat-o pe locul trei.

„El a plecat de pe locul cinci, a făcut o cursă senzațională după schimbul de pneuri, a revenit pe circuit și i-a luat la rând mai întâi pe piloții Mercedes și, printre ei, strecurat și Charles Leclerc”, a mai spus Putinică.

Programul pentru Marele Premiu din SUA

Începând de sâmbătă, urmează zile pline de adrenalină la Formula 1. Piloții se întorc din vacanță, pe circuitul din SUA, cu forțe proaspete.

Vineri, 18 octombrie, ora 20:30 - Antrenamente

Sâmbătă, 19 octombrie, ora 00:15 - Calificări Sprint

Sâmbătă, 19 octombrie, ora 20:45 - Sprint

Duminică, 20 octombrie, ora 00:45 - Calificări cursă

Duminică, 20 octombrie, ora 21:45 - Cursă

„Aș vrea să ofer o informație de ultim moment din această dimineață. Se pare că una din echipele Formulei 1 trișează, astfel încât Federația Internațională, în baza unor informații verificate, a luat decizia ca în parc ferme, între calificări și cursă, să sigileze toate butoanele și comutatoarele din cockpit-ul monopostuilor de Formula 1 și, probabil, ne vom prinde care este acea echipă care trișează”, a spus Antal Putinică.

×
Parteneri
x close