Antena 3 CNN Externe Zeci de mii de oameni au participat la „Romania Day on Broadway”, cel mai mare festival românesc din Statele Unite ale Americii

Zeci de mii de oameni au participat la „Romania Day on Broadway”, cel mai mare festival românesc din Statele Unite ale Americii

romania festival
Zeci de mii de oameni au participat la „Romania Day on Broadway”, cel mai mare festival românesc din Statele Unite ale Americii
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2024   •   20:10

România a fost sărbătorită timp de o zi în New York. Peste 60.000 de români și americani, conform autorităților locale, au participat la Ziua României pe Broadway, cel mai vechi festival românesc din Statele Unite, aflat anul acesta la cea de a 23-a ediție.

Cu această ocazie, o porțiune din celebrul bulevard Broadway este închisă pentru un spectacol de o zi întreagă: concerte de muzică populară, dar și clasică, pop sau jazz, susținute de artiști români; dansuri populare românești și o lungă linie de standuri cu produse tradiționale românești, unde cel mai mare succes l-au avut, desigur, mititeii și sarmalele, arată Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Ambasada României în SUA, alături de Institutul Cultural Român din New York și Consulatul General al României au sprijinit organizarea de către Romanian American Business Council a festivalului, unul dintre cele mai populare evenimente de promovare a României în Statele Unite.

?? Romania a fost sărbătorită timp de o zi în New York. Peste 60.000 de români și americani, conform autorităților...

Publicată de Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US pe Luni, 17 iunie 2024

„Romania Day on Broadway” este cel mai mare festival românesc din Statele Unite ale Americii

„Romania Day on Broadway” a debutat în anul 2000, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Ambasada României din Statele Unite ale Americii, Consulatul General al României din New York şi Institutul Cultural Român.

Evenimentul include un program artistic, având ca scop promovarea în rândul americanilor a celor mai frumoase aspecte ale culturii, obiceiurilor, valorilor şi tradiţiilor româneşti. 

„Romania Day on Broadway” este o iniţiativă excelentă pe care o sprijinim, pentru că oferă oportunitatea de a vorbi despre cultura românească, despre tradiţii şi despre ceea ce noi facem destul de puţin în afara României, a declarat, duminică, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, potrivit Agerpres.

„Am fost pentru prima dată la acest festival acum doi ani, când ambasada a fost doar invitată, nu s-a implicat în organizare şi mi s-a părut o iniţiativă excelentă să ai acest bulevard faimos - Broadway din districtul financiar al New York-ului, oraşul care nu doarme niciodată, să ai o asemenea şansă. Şi anul acesta am decis să ne implicăm.

Deci ambasada a fost unul dintre organizatori, ne-am implicat financiar, am sprijinit acest festival, pentru că mi se pare o extraordinară oportunitate de a vorbi despre cultura românească, despre tradiţii, despre ceea ce noi facem destul de puţin în afara României, adică soft power, să ajungi la omul de rând, la americanul de rând şi să poată să guste, la propriu şi la figurat, puţin din România.

Am văzut câteva mii de români şi americani încă de la primele ore ale dimineţii, ca şi mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, şi asta nu poate decât să ne bucure”, a transmis ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close