Antena 3 CNN Externe Zimbabwe. Singurul oponent al lui Robert Mugabe s-a retras din cursa pentru preşedinţie

Zimbabwe. Singurul oponent al lui Robert Mugabe s-a retras din cursa pentru preşedinţie

Zimbabwe. Singurul oponent al lui Robert Mugabe s-a retras din cursa pentru preşedinţie
23 Iun 2008   •   12:34

Mai mulţi lideri mondiali blamează acţiunile lui Robert Mugabe, după ce principalul său oponent politic s-a retras din cursa pentru alegerile din Zimbabwe, susţinând că violenta campanie a dictatorului a transformat votul liber în ceva imposibil de realizat. Ţările membre ale Naţiunilor Unite vor participa la o întâlnire de urgenţă pentru a discuta criza din Zimbabwe în urma noilor evenimente care s-au petrecut duminică, anunţă Sky News.

Morgan Tsvangirai, liderul MDC (Mişcarea pentru Schimbare Democratică) a abandonat oficial planul de a participa la alegeri împotriva lui Mugabe. Acest lucru înseamnă o continuare a regimului de 28 de ani impus Mugabe, care a adus ţara în pragul unui dezastru.

Abandonul lui Morgan Tsvangirai are loc în urma violenţelor care au provocat moartea a 85 de persoane, alte câteva mii de oameni abandonându-şi locuinţele, majoritatea dintre ei fiind simpatizanţi ai MDC.

Ban Ki-moon, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, a declarat că decizia lui Tsvangirai de a abandona cursa alegerilor, care vor avea loc pe 27 iunie, este "o evoluţie foarte gravă" a lucrurilor şi un semn rău în privinţa viitorului ţării.

"Circumstanţele care au codus la retragerea oponentului Morgan Tsvangirai din cursa pentru alegerile prezidenţiale reprezintă un eveniment foarte grav care nu prevesteşte nimic bun pentru viitorul democratic al Zimbabwe", a declarat purtătorul de cuvânt al Ban Ki-moon, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, citat de Sky News.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close