Antena 3 CNN Externe Ziarist american: Domnule Obama, învăţaţi de la Ceauşescu!

Ziarist american: Domnule Obama, învăţaţi de la Ceauşescu!

Ziarist american: Domnule Obama, învăţaţi de la Ceauşescu!
06 Oct 2010   •   11:13

Unul din cei mai cunoscuţi jurnalişti şi realizatori de emisiuni de radio americani, Barry Farber, a spus, printr-un comentariu postat pe site-ul WorldNetDailyBarack Obama şi Nicolae Ceauşescu au câteva trăsături în comun şi i-a sugerat liderului american să ia lecţii de la fostul dictator român, care a renunţat la conducere în 1989, deşi a fost prea târziu ca să mai rămână în viaţă.

"Dictatorul român şi preşedintele Barack Obama par să aibă o trăsătură comună lamentabilă. O nepopularitate în rândul publicului în cazul ambilor lideri serveşte nu pentru a inspira o schimbare de direcţie, ci mai degrabă ca o dovadă că agenda funcţionează şi că ar trebui intensificată. Aţi auzit teoria că preşedintele Obama nu ?face greşeli?; în schimb, el se află pe o traiectorie calculat în mod deliberat de a provoca prăbuşirea Americii, pentru a permite o transformare marxistă", notează Farber.

În postarea sa, intitulată "Domnule Preşedinte, învăţaţi de la Ceauşescu!", jurnalistul afirmă că "unele titluri recente din presă sugerează că preşedintelui şi naţiunii le-ar prinde bine să ia lecţii din ultimele ore ale liderului român Nicolae Ceauşescu", cu toate că "acest lucru nu înseamnă că preşedinţii americani ar trebui să petreacă mult timp studiind căderea dictatorilor comunişti".

Potrivit lui Farber, "ura deschisă" faţă de preşedintele american a ajuns la un nivel foarte înalt. "Ştiţi ce acţiuni ale dumneavoastră generează această negativitate. Renunţaţi la ele! Opriţi-le! Schimbaţi măsurile, vă rog, cât timp suntem încă departe de orice moment similar celui din România.", îi cere jurnalistul preşedintelui american.

Barry Farber a apreciat însă, că Obama încă mai are timp, spre deosebire de Ceuşescu, să folosească mânia poporului ca un lucru constructiv, pentru a opri tragedia care pândeşte Statele Unite. "Dumneavoastră aveţi încă timp să folosiţi strălucirea mâniei noastre ca pe lumina care să va ghideze", a afirmat jurnalistul american. El i-a dat însă asigurări preşedintelui american, spunând: "Ne vom opune (politicilor) dumneavostră în felul american şi nu în cel românesc", a concluzionat Farber.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Nicolae Ceauşescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close