Antena 3 CNN Externe Zi sângeroasă în Irak. 50 de oameni au murit

Zi sângeroasă în Irak. 50 de oameni au murit



Zi sângeroasă în Irak. 50 de oameni au murit
13 Mai 2007   •   19:06

În Irak, cel puţin 50 de oameni au fost ucişi şi alţi 90 răniţi în explozia unei maşini-capcană. Atacul din oraşul Makhmour, situat în nordul Irakului, a vizat o clădire guvernamentală, care adăposteşte şi birourile partidului kurd. Bilanţul victimelor s-a agravat în ultimele ore, după ce poliţia anunţase anterior că 30 de oameni şi-au pierdut viaţa în cursul atacului. Deflagraţia s-a produs după ce un camion plin cu explozibil a fost detonat în apropierea biroului local al formaţiunii politice din oraşul situat lângă Erbil, capitala provinciei Kurdistan.

Explozia a provocat prăbuşirea clădirii, şi alte zeci de persoane ar putea fi fie prinse sub dărâmături. Partidul se reunise la acea oră pentru o întâlnire locală. Şi săptămâna trecută, cel puţin 15 persoane au fost ucise, şi alte 100 rănite, după ce un camion a explodat în apropierea Ministerului kurd de Interne din Erbil. Tot duminică, 10 persoane au fost ucise şi alte 40 rănite, într-un atentat cu maşină-capcană la Sadriyah, în centrul Bagdadului.

Gruparea ?Statul Islamic din Irak?, apropiată reţelei Al-Qaida a anunţat că i-a capturat pe cei trei soldaţi americani, după ciocniri violente cu o patrulă, în apropiere de Bagdad. Trupele americane continuă cercetările pentru descoperirea răpiţilor. Alţi patru militari americani şi un interpret irakian au murit în cursul atacului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close