Antena 3 CNN Externe ZI ISTORICĂ marcată de incidente sângeroase, în Pakistan: 17 MORŢI în cursul scrutinului parlamentar

ZI ISTORICĂ marcată de incidente sângeroase, în Pakistan: 17 MORŢI în cursul scrutinului parlamentar

ZI ISTORICĂ marcată de incidente sângeroase, în Pakistan: 17 MORŢI în cursul scrutinului parlamentar
Foto: Agerpres/AP
11 Mai 2013   •   17:21

Cinci atentate, soldate cu 17 morţi, au marcat ziua istorică a Pakistanului, până în momentul în care s-au închis secţiile de votare în acest scrutin legislativ, la ora 18.00 (16.00, ora României).

Potrivit AFP, participarea la vot părea foarte entuziastă la Islamabad, în Karachi, Lahore şi Peshawar, fiind redusă în provincia Balucistan, afectată frecvent de violenţe.
   
Cele aproximativ 70.000 de secţii de votare s-au deschis la ora 8.00 (6.00, ora României) şi s-au închis la ora 18.00 (16.00, ora României), anunţă Comisia electorală.

În metropola Karachi, secţiile de vot se vor închide la ora 20.00 (18.00, ora României).

Peste 86 de milioane de alegători au fost chemaţi să voteze pentru desemnarea celor 342 de membri ai Adunării Naţionale şi a reprezentanţilor în patru mari legislative regionale.
   
La prânz, rata de participare se ridica la 30%.
   
După victoria partidelor progresiste şi laice în 2008, cei mai mulţi analişti mizează pe o victorie a Ligii Musulmane (PML-N), a lui Nawaz Sharif. Însă scorul pe care l-ar putea obţine mişcarea Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI, de dreapta), condusă de fosta legendă naţională a crichetului, Imran Khan, alimentează speculaţiile.

×
Subiecte în articol: pakistan alegeri parlamentare alegeri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close