Antena 3 CNN Externe Zelenski vine la Washington săptămâna viitoare. Se va întâlni cu Joe Biden, Kamala Harris şi Donald Trump

Zelenski vine la Washington săptămâna viitoare. Se va întâlni cu Joe Biden, Kamala Harris şi Donald Trump

volodimir zelenski
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Sursa foto: Getty Images
de M.P.    |    19 Sep 2024   •   16:50

Vicepreședintele SUA Kamala Harris se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski săptămâna viitoare în timpul vizitei acestuia la Washington, conform Bloomberg.

În timpul vizitei sale în Statele Unite, Zelenski va prezenta un plan pentru victoria Ucrainei atât actualului lider american Joe Biden, cât și candidaților la președinție Kamala Harris și Donald Trump.

„Urmează să-i prezinte planul lui Biden atunci când se vor întâlni în marginea Adunării Generale a Națiunilor Unite, la sfârșitul acestei luni. De asemenea, este dornic să împărtășească planurile cu Harris și Trump”, spune Bloomberg.

În timpul vizitei sale în Statele Unite, președintele ucrainean este așteptat să insiste asupra aderării Ucrainei la NATO și Uniunea Europeană.

În plus, scrie Bloomberg, este probabil ca Zelensky să semneze acorduri economice și de securitate în timpul vizitei sale în Statele Unite și să ridice problema furnizării de arme mai avansate ca parte a planului de victorie al Ucrainei.

Următoarea întâlnire dintre Zelenskyy și Harris a fost raportată anterior de CNN.

Candidatul la președinția SUA Trump a spus că probabil se va întâlni cu președintele ucrainean Zelenski săptămâna viitoare.

Ieri, președintele Zelenski a vorbit despre pregătirea planului de victorie al Ucrainei. Potrivit acestuia, cel mai important lucru acum este determinarea de a o implementa.

De asemenea, a fost raportat că Zelenski s-ar adresa Adunării Generale a ONU din Statele Unite pe 25 septembrie.

×
Subiecte în articol: Zelenski SUA Ucraina Trump harris
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close