Antena 3 CNN Externe Ucraina a cucerit 100 de localități în Kursk și a luat peste 500 de prizonieri ruși

Ucraina a cucerit 100 de localități în Kursk și a luat peste 500 de prizonieri ruși

soldati ucraineni
Ucrainenii continuă avansul în Rusia. FOTO: Profimedia Images
de R.M.    |    27 Aug 2024   •   18:03

Șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a anunțat că trupele sale au ocupat 1.294 km pătrați din teritoriul rus și 100 de așezări în Kursk. Potrivit acestuia, Ucraina a capturat peste 500 de prizonieri ruși.

Șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a anunțat că trupele ucrainene au ocupat 1.294 km pătrați din teritoriul rus și 100 de așezări în Kursk.

Săptămâna trecută, președintele Zelenski a declarat că Ucraina controla peste 1.250 km pătrați din teritoriul rus.

Kievul susține că a ocupat 100 de așezări în Kursk și a capturat 594 de militari ruși

Oleksandr Sîrski a menționat că Ucraina a capturat 594 de militari ruşi în regiunea Kursk.

„Continuăm să avansăm în direcţia Kursk, provocând pierderi semnificative de forţă umană şi echipamente trupelor ruseşti. Un total de 594 de militari ruşi au fost luaţi prizonieri în regiunea Kursk", a spus comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, potrivit The Guardian.

Zelenski susține că Ucraina a folosit avioane F-16 pentru arespinge ultimele lovituri aeriene ruseşti

De asemenea, Volodimir Zelenski a anunțat, marți, că Ucraina a folosit avioane de luptă F-16 livrate de partenerii săi occidentali, pentru a respinge ultimele lovituri aeriene masive ale Rusiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„În timpul acestor atacuri masive ruseşti, am distrus rachete şi drone cu ajutorul F-16”, a afirmat Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă la Kiev, reiterând, de asemenea, că numărul avioanelor primite de Kiev nu este „suficient”.

Kievul a anunţat marţi că a doborât cinci rachete şi 60 de drone ruseşti în cea de-a doua noapte consecutivă în care Moscova a lansat atacuri aeriene masive ce vizează infrastructura energetică ucraineană, soldate cu moartea a cel puţin patru persoane.

Pe 4 august, preşedintele Zelenski a anunţat că Ucraina a primit primele avioane de luptă F-16, după mai bine de doi ani de aşteptare. 

De la începutul invaziei ruse în februarie 2022, Kievul a cerut neîncetat livrarea de avioane F-16 pentru a-şi putea proteja mai bine oraşele şi trupele împotriva bombardamentelor ruseşti zilnice.

Zelenski a anunțat că Ucraina a testat cu succes prima sa rachetă balistică de producție internă

Totodată, preşedintele Zelenski a anunţat, marţi testarea, cu succes a primei rachete balistice de producție internă, la câteva zile după ce a salutat crearea unei drone-rachetă cu rază lungă de acţiune.

„Prima rachetă balistică ucraineană a fost testată cu succes. Felicit industria noastră de apărare pentru acest lucru”, a spus Zelenski în conferinţa de presă, refuzând însă „să ofere mai multe detalii” despre această nouă armă.

Aceste rachete au o traiectorie numită „balistică”, adică influenţată doar de gravitaţie şi de viteza dobândită de impulsul furnizat în momentul propulsării.

Pe 25 august, Volodimir Zelenski a salutat, de asemenea, lansarea în luptele de pe front a unei noi drone-rachetă cu rază lungă de acţiune, numită „Palianîţia”.

„Ieri a avut loc prima utilizare cu succes în luptă a noii noastre arme”, a scris el pe reţelele de socializare, fără a oferi mai multe detalii.

Această nouă dronă, al cărei nume „Palianîţia” se referă la o pâine tradiţională ucraineană, „a fost dezvoltată în ţară pentru a distruge potenţialul ofensiv” al Rusiei, a afirmat Zelenski.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close