Antena 3 CNN Externe Zelenski sugerează că e dispus să înceapă negocieri de pace cu rușii: „Cred că asta ar putea încheia etapa fierbinte a războiului”

Zelenski sugerează că e dispus să înceapă negocieri de pace cu rușii: „Cred că asta ar putea încheia etapa fierbinte a războiului”

Zelenski sugerează că e dispus să înceapă negocieri de pace cu rușii: „Cred că asta ar putea încheia etapa fierbinte a războiului”
Zelenski spune că „faza fierbinte” a războiului ar putea să se încheie. Foto: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    23 Oct 2024   •   10:36

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat că dacă rușii încetează loviturile aeriene împotriva infrastructurii energetice a țării și împotriva vaselor cargo, ar putea să înceapă negocieri pentru încheierea războiului, conform Ukrainska Pravda. „Poate asta să ducă la sfârșitul fazei fierbinți a războiului? Eu așa cred”, a spus liderul de la Kiev.

Zelenski a făcut declarații în fața jurnaliștilor, luni, menționând că „atunci când vine vorba de energie și de libertatea de navigație, obținerea unor rezultate pe aceste probleme ar putea semnala că Rusia e pregătită să oprească războiul”.

El a adăugat că dacă Rusia și Ucraina se vor putea pune de acord să încheie atacurile mutuale împotriva infrastructurii energetice, asta ar fi un pas major spre dezescaladare.

„Am văzut în timpul summit-ului de pace că o decizie se poate lua în ce privește securitatea energetică. Cu alte cuvinte, nu le atacăm infrastructura energetică și ei nu o atacă pe a noastră. Poate asta să ducă la sfârșitul fazei fierbinți a războiului? Eu așa cred”, a declarat președintele ucrainean.

×
Parteneri
x close