Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski s-a dus în orașul Harkov, în timp ce rușii forțează ofensiva în regiune: "Situația e sub control, dar rămâne dificilă"

Volodimir Zelenski s-a dus în orașul Harkov, în timp ce rușii forțează ofensiva în regiune: "Situația e sub control, dar rămâne dificilă"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat în orașul Harkov, în timp ce trupele ruse încearcă să avanseze în adâncul acestei regiuni din nordul Ucrainei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2024   •   14:12

El a postat, joi, următorul mesaj pe pagina sa de Facebook.

"Astăzi mă aflu la Harkov, unde am ascultat un raport detaliat din partea comandantului-șef (al armatei) Oleksandr Sîrski, din partea comandantului unității militare 'Hortiția', Yuri Sodol, și a comandatului unității militare 'Harkov', Mihailo Drapatîi. Situația operațională, sarcinile și nevoile fiecărei brigăzi și unități implicate, în special în regiunea Harkov, în zonele Vovceansk și Lîpți.

De asemenea, am analizat în detaliu perspectivele privind situația de luptă, amenințările din perioada următoare și capacitățile noastre de a contracara planurile ofensive ale Rusiei.

Zelenski: "Situația din Harkov este, în general, sub control, dar rămâne dificilă"

Începând de astăzi, situația din regiunea Harkov este, în general, sub control, iar soldații noștri provoacă pierderi semnificative ocupantului. Dar zona rămâne extrem de dificilă. Ne întărim unitățile.

Șefii Serviciului de informații militare și ai Serviciului de informații externe au raportat cu privire la intențiile ocupantului, iar șeful Serviciului de securitate al Ucrainei a raportat cu privire la măsurile de contra-sabotaj.

A fost stabilit un plan de acțiuni ulterioare, atât pentru autoritățile din regiunea Harkov, cât și pentru toate structurile responsabile de securitatea din regiune. Am ascultat rapoarte din partea autorităților din alte regiuni de frontieră și din linia întâi cu privire la situația actuală, principalele riscuri și principalele nevoi."

Ставка. Сьогодні – у Харкові. Заслухав розгорнуту доповідь Головкома Олександра Сирського, командувачів ОСУВ «Хортиця»...

Publicată de Володимир Зеленський pe Joi, 16 mai 2024

În regiunea Harkov, armata ucraineană a comunicat că a reușit "parțial" să stabilizeze situația în localitatea de graniță Vovceansk, unde rușii pătrunseseră miercuri.

"Planurile inamicului de a pătrunde mai adânc în orașul Vovceansk și de a câștiga un punct de sprijin acolo au fost zădărnicite", susținea, miercuri, Statul Major ucrainean.

Mai devreme în aceeași zi, lupte intense au fost semnalate în districtele nordice din acest oraș situat la 65 km de Harkov.

Eventuala sa cădere în mâinile rușilor ar reprezenta cel mai important câștig al Rusiei pe acest nou front în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Volodomir Zelenski Harkov Vovceansk Rusia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close