Antena 3 CNN Externe Zelenski, lovitură dură pentru Vladimir Putin. Anunţul momentului despre operaţiunea specială

Zelenski, lovitură dură pentru Vladimir Putin. Anunţul momentului despre operaţiunea specială

Zelenski, lovitură dură pentru Vladimir Putin. Anunţul momentului despre "operaţiunea specială militară" derulată de Rusia în Ucraina.

Zelenski, lovitură dură pentru Vladimir Putin. Anunţul momentului despre operaţiunea specială
Zelenski, lovitură dură pentru Vladimir Putin. Anunţul momentului despre operaţiunea specială
de Alin Tarnovschi    |    17 Mai 2022   •   13:45

Rusia pierde teren în Ucraina, iar preşedintele Volodimir Zelenski susţine că "operaţiune specială" a Rusiei este în "faliment" şi că, în curând, Kremlinul va trebui să recunoască realitatea.

De asemenea, trupele ruşilor au fost decimate, potrivit unui raport recent al oficialilor britanici. Rusia a rămas, până acum, fără o treime din forţele terestre desfăşurate în Ucraina.

"Invadatorii încă nu vor să recunoască că se află într-un punct mort şi că aşa-zisa lor 'operaţiune specială' a eşuat deja. Dar cu siguranţă va veni momentul în care poporul ucrainean îi va forţa pe invadatori să accepte realitatea.", a declarat Volodimir Zelenski în ultimul său mesaj.

O victorie majoră a ucrainenilor a fost înregistrată în regiunea Harkov. Soldaţii ucraineni care apără oraşul au ajuns la frontiera cu Rusia. Într-o înregistrare video, un mic grup de militari poartă un stâlp vopsit în galben şi albastru, simbol al victoriei lor, până la linia frontierei.

Victoria a fost confirmată pe Telegram şi de guvernatorul regiunii.

Totuşi, Rusia îşi continuă în forţă ofensiva în estul Ucrainei. Potrivit autorităţilor ucrainene, în ultimele ore, patru oameni au fost ucişi în atacuri cu rachete. Două dintre aceste victime, au fost ucise în bombardamentul unui spital la Severodonetsk, iar celelalte două la Nikolaiev.

Un alt atac cu rachete a fost înregistrat şi în Odesa, acolo unde mai mulţi ucraineni au fost răniţi, printre care şi un copil.

Conform oficialilor ucraineni, ruşii nu renunţă nici la cucerirea uzinei Azovstal, acolo unde densitatea bombardamentelor este în creştere.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
EURO 2024: România va întâlni Olanda în optimile de finală. Programul meciurilor
x close