Antena 3 CNN Externe Zelenski îi răspunde premierului indian: „Sunt de acord cu diplomația, dar fără să pierdem 30% din teritoriul Ucrainei”

Zelenski îi răspunde premierului indian: „Sunt de acord cu diplomația, dar fără să pierdem 30% din teritoriul Ucrainei”

Narendra Modi si volodimir zelensky
Zelenski a vorbit cu premierul indian, Narendra Modi, despre necesitatea încheierii războiului în timpul vizitei istorice a acestuia la Kiev pe 23 august. FOTO: Colaj Getty Images
de Bianca Chirilă    |    25 Aug 2024   •   20:16

Ucraina vrea un acord de pace, dar „nu în detrimentul a 30% din teritoriul său”, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-o întâlnire cu jurnaliștii din India, transmite kyivindependent.com.

Zelenski a vorbit cu premierul indian, Narendra Modi, despre necesitatea încheierii războiului în timpul vizitei istorice a acestuia la Kiev pe 23 august.

„Când spui 'diplomație', sunt în favoarea ei, dar aș vrea să văd pași concreți care să nu fie în detrimentul a 30% din statul nostru și nici în detrimentul populației noastre. Dacă există un astfel de plan, suntem cu toții de acord”, a spus Zelenski.

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a declarat, vineri, că ţara sa își dorește mult pacea în Ucraina și a promis un important ajutor umanitar guvernului de la Kiev, în cadrul unei vizite istorice a liderului indian.

Totuși, Ucraina nu-și dorește orice acord de pace. Guvernul de la Kiev vrea ca India să se alăture viziunii sale pentru o pace justă, un efort prin care speră să convingă țările lumii să exercite presiune asupa statului agresor pentru ca acesta să-și oprească invazia.

Pe de altă parte, India încearcă să menţină un echilibru delicat între Rusia, cu care are legături solide, şi statele occidentale, de care încearcă să se apropie pentru a contracara China, rivalul său regional.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close