Antena 3 CNN Externe Zelenski e „recunoscător” pentru întâlnirea „foarte productivă” cu Trump, care promite că va încheia războiul dacă va câștiga alegerile

Zelenski e „recunoscător” pentru întâlnirea „foarte productivă” cu Trump, care promite că va încheia războiul dacă va câștiga alegerile

volodimir zelenski trump
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit vineri cu candidatul republican Donald Trump la New York. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    27 Sep 2024   •   22:58

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat vineri „recunoscător" pentru întrevederea sa „foarte productivă" avută cu Donald Trump la New York, relatează AFP, citat de Agerpres.

„I-am prezentat planul nostru de victorie şi am examinat în detaliu situaţia din Ucraina şi consecinţele războiului pentru poporul nostru", a indicat preşedintele Zelenski într-un mesaj postat pe platforma X.

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, s-a angajat vineri să „soluţioneze" războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, declaraţie făcută la New York alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la finalul unei întrevederi foarte delicate cu acesta, notează agenţiile AFP şi EFE.

În ceea ce părea a fi un moment ușor stânjenitor între Donald Trump și Volodimir Zelenski după întâlnirea lor, fostul președinte a spus: „Avem o relație bună”, adăugând: „De asemenea, am o relație foarte bună cu președintele [Vladimir] Putin”.

„Dacă vom câștiga, cred că îl vom rezolva foarte repede”, a spus Trump, referindu-se la războiul în curs dintre Ucraina și Rusia.

Zelenski, care a stat alături de Trump, a intervenit apoi și a spus: „Sper să avem mai multe relații bune cu noi”, gesticulând între el și Trump.

Aflat în SUA cu ocazia Adunării Generale a ONU, preşedintele ucrainean a folosit acest prilej pentru a-şi promova pe lângă administraţia americană ceea ce el numeşte „planul de victorie" al Ucrainei în războiul cu Rusia, despre care nu a oferit public detalii, dar l-a prezentat preşedintelui democrat Joe Biden şi candidatei democrate la preşedinţie Kamala Harris.

De când Rusia a lansat invazia asupra Ucrainei în februarie 2022, Congresul SUA a aprobat circa 175 de miliarde de dolari ca ajutor pentru Ucraina, din care aproximativ 56 de miliarde reprezintă ajutor militar direct.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close