Antena 3 CNN Externe Zelenski, după atacul Ucrainei asupra regiunii Kursk: „Rusia a adus războiul pe pământul nostru și ar trebui să simtă ce a făcut”

Zelenski, după atacul Ucrainei asupra regiunii Kursk: „Rusia a adus războiul pe pământul nostru și ar trebui să simtă ce a făcut”

BeFunky-collage - 2024-08-09T001917.112
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski / sursă foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    09 Aug 2024   •   00:19

La trei zile după atacul transfrontalier al Ucrainei asupra regiunii ruse Kursk, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Moscova trebuie să „simtă” consecințele invaziei sale din Ucraina.

„Rusia a adus războiul pe pământul nostru și ar trebui să simtă ce a făcut”, a declarat președintele ucrainean în discursul său de joi seară, chiar dacă nu a făcut referire directă la ofensiva ucraineană, potrivit BBC.

Zelenski a mai adăugat că „ucrainenii știu cum să își atingă obiectivele. Iar noi nu am ales să ne atingem obiectivele în război”, potrivit sursei citate.

Rusia susține că, în data de 6 august, peste 1.000 de soldați ucraineni, sprijiniți de tancuri și vehicule blindate, au pătruns pe teritoriul său, marcând unul dintre cele mai semnificative atacuri asupra teritoriului rusesc de la începutul conflictului.

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat anterior Ucraina de o „provocare pe scară mare”.

Oficialii ucraineni au păstrat în mare parte tăcerea cu privire la ofensivă, iar situația de pe teren este dificil de evaluat, având în vedere lipsa de informații detaliate din ambele tabere.

De asemenea, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunțat că monitorizează centrala nucleară de la Kursk.

Joi, Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale „continuă să distrugă” unitățile ucrainene prin atacuri aeriene, lansări de rachete și focuri de artilerie. În plus, Ministerul a informat că rezervele rusești au fost mobilizate de urgență în regiune.

Rușii au declarat stare de urgență în Kursk din cauza atacului lansat de Ucraina

Ulterior, după atacul lansat de Ucraina în Kursk, rușii au declarat stare de urgență în regiune.

„Situaţia operaţională rămâne dificilă în zonele de frontieră. Pentru a elimina consecinţele intrării forţelor inamice, am decis să institui starea de urgenţă”, a anunţat guvernatorul Alexei Smirnov pe Telegram, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Guvernatorul regiunii Kursk a mai afirmat că s-au înregistrat victime şi le-a cerut localnicilor să doneze sânge.

El a adăugat că un atac ucrainean cu dronă a lovit o ambulanţă în afara oraşului Sudzha, omorând şoferul şi pe un paramedic.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close