Antena 3 CNN Externe Zelenski cere occidentului arme "moderne puternice și de înaltă precizie"

Zelenski cere occidentului arme "moderne puternice și de înaltă precizie"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului arme moderne și puternice, în discursul său ținut în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Zelenski
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    10 Iul 2022   •   08:08

În discurs, Zelenski a vorbit despre atacurile rusești asupra orașelor Nikolaiev și Harkov, Kryvy Rih și a comunităților din regiunea Zaporojia, unde, potrivit acestuia, au fost vizate sectoare rezidențiale. De asemenea, el a spus că luptele continuă în regiunea Donbas, transmite Sky News, citat de Mediafax

„Poți opri cu adevărat astfel de acțiuni teroriste doar cu arme moderne de înaltă precizie și puternice", a spus Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a mulțumit Statelor Unite ale Americii pentru că au oferit un alt ajutor în valoare de 400 de milioane de dolari.

„Unitățile suplimentare de lansatoare HIMARS și alte arme de înaltă precizie ne permit să luăm măsuri antiteroriste precise și să reducem capacitățile de atac ale Rusiei", a mai spus șeful statului.

Zelenski s-a referit și la infrastructura necesară aprovizionării armatei.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanți ai companiilor de construcții - cu cei de care depinde calitatea infrastructurii ucrainene - rutele noastre de aprovizionare. Problema construirii unei rețele de transport de înaltă calitate este întotdeauna și o problemă de siguranță. Iar în condițiile războiului pe scară largă, o infrastructură puternică este unul dintre elementele cheie ale apărării. Le-am mulțumit reprezentanților companiilor de construcții pentru activitatea lor, am discutat cu ei despre sarcinile-cheie pentru viitorul apropiat - este vorba atât de reconstrucția țării noastre, cât și de consolidarea suplimentară a logisticii noastre", a adăugat președintele ucrainean.

Zelenski s-a referit și la demiterea ambasadorilor ucraineni în Cehia, Germania, Ungaria, Norvegia și India, descriind acest lucru drept o „rotație" și „o parte normală a diplomației". El a spus că înlocuitorii vor fi aleși în curând.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Volodimir Zelenski
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close