Antena 3 CNN Externe Zelenski: ”După atacul din Piața Libertății din Harkov, Rusia este un stat terorist” | ”Nimeni nu iarta, nimeni nu va uita”

Zelenski: ”După atacul din Piața Libertății din Harkov, Rusia este un stat terorist” | ”Nimeni nu iarta, nimeni nu va uita”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit despre atacul asupra Maidanului Libertății de la Harkov, în urma căruia aproximativ 20 de persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost distruse.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski, preşedintele erou al Ucrainei, a devenit vocea furiei ucrainenilor Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA
de Alexandra Ionescu    |    01 Mar 2022   •   13:09

"Harkov. O rachetă de croazieră lovește cea mai mare piață din Europa. Piața Libertății. Zeci de victime. Acesta este prețul libertății. Aceasta este dimineața poporului Ucrainei", a spus Zelenski într-un mesaj video.

El a spus că atacul a venit de la Belgorod, un oraș rusesc situat la 40 km de granița ruso-ucraineană și la 70 km de Harkov.

"Harkovul ucrainean și Belgorodul rus au fost întotdeauna orașe apropiate. În multe feluri. Chiar și granița dintre ele a fost condiționată, doar pe hărți. A lovit Piața Libertății - imaginea Harkovului nostru", a spus președintele.

Șeful statului a subliniat că aceasta nu este doar o crimă de război, ci și un act terorist.

„Aceasta este teroare împotriva orașului, teroare împotriva Harkovului, teroare împotriva Ucrainei. Nu a fost nicio țintă militară în piață. Ca în acele zone rezidențiale din Harkov, care sunt lovite de artilerie cu rachete. O rachetă în piața centrală este un act de teroare nedisimulata.

Nimeni nu iarta, nimeni nu va uita. Această lovitură asupra Harkovului este o crimă de război, terorismul Federației Ruse. După aceasta, Rusia este un stat terorist. Evident, ar trebui să fie oficial", a conchis el.

Zelenski a cerut comunității internaționale să răspundă imediat și eficient la acțiunile Federației Ruse și să recunoască acțiunile acesteia drept terorism.

În dimineața zilei de 1 martie, armata rusă a efectuat un atac cu rachetă către clădirea Administrației Regionale de Stat Harkov. Potrivit informațiilor preliminare, aproximativ 20 de persoane au fost rănite. Clădirea Administrației Regionale de Stat a fost aproape distrusă.

Mihail Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui, a spus că scopul Rusiei este panica în masă, victimele civile și distrugerea infrastructurii.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Volodimir Zelenski
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close