Antena 3 CNN Externe Ucraina va „riposta puternic” după atacurile Rusiei din Kiev, soldate cu 37 de morți. Zelenski a cerut o reuniune a Consiliul de Securitate ONU

Ucraina va „riposta puternic” după atacurile Rusiei din Kiev, soldate cu 37 de morți. Zelenski a cerut o reuniune a Consiliul de Securitate ONU

Volodimir Zelenski hepta
Liderul ucrainean a mai transmis că a iniţiat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu atacul. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2024   •   08:59

Ucraina va riposta puternic după atacul Rusiei asupra spitalului de copii din Kiev care s-a soldat cu 37 de morţi. 

Anunţul a fost făcut de preşedintele Volodimir Zelenski, aflat la Varşovia, unde a semnat un pact de securitate cu Polonia. 

Liderul ucrainean a mai transmis că a iniţiat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu atacul. 

Preşedinţia Consiliului este deţinută, însă, de Rusia. 

„Ucraina inițiază acum convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu atacul rusesc asupra infrastructurii civile, inclusiv asupra unui spital de copii”, a anunţat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în dimineața zilei de 8 iulie. Au fost lovite mai multe orașe, inclusiv capitala Kiev.

Cel puțin 37 de oameni au fost uciși și alți 136 răniți, potrivit serviciilor de urgență. Bombardamentele rușilor au lovit și un spital de pediatrie din Kiev. Este vorba despre spitalul de copii Okhmadyt, cel mai mare centru medical pentru copii din Ucraina. 

Imaginile publicate pe rețelele sociale arată spitalul avariat și răniți pe holurile instituției medicale, inclusiv copii.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close