Antena 3 CNN Externe Zeci de rromi vor fi evacuaţi din tabere în Spania şi Elveţia

Zeci de rromi vor fi evacuaţi din tabere în Spania şi Elveţia

Zeci de rromi vor fi evacuaţi din tabere în Spania şi Elveţia
14 Noi 2007   •   15:38

Autorităţile elveţiene şi spaniole vor începe peste evacuarea taberelor de rromi. Aceasta este prima măsură, din cadrul planului de luptă împotriva cerşetoriei. Persoanele fără adăpost vor fi cazate temporar în clădiri ale protecţiei civile în Elveţia. Ulterior, va fi deschis un centru pentru femei şi copii. După evacuări, municipalitatea va dispune controale repetate, pentru a-i împiedica pe cerşetori să-şi reconstruiască barăcile.

De la 1 decembrie, imigranţii care nu au acte şi nu se pot întreţine singuri vor fi expulzaţi. Primăria din Geneva a anunţat că în oraş se află aproximativ 200 de cerşetori, dintre care trei sferturi sunt cetăţeni români. Totuşi, poliţia spune că nu există reţele mafiote şi că rromii nu sunt implicaţi în incidente grave.

În Spania, peste 80 de rromi de origine română sunt ameninţaţi cu evacuarea dintr-o clădire din Granada. Ei vor ieşi în stradă, săptămâna viitoare, pentru a protesta faţă această măsură. Imigranţii de etnie rromă au ocupat în mod abuziv clădirea, în care urmează să fie construit un spital. Atât oficialii români, cât şi autorităţile locale încearcă să vină în ajutorul imigranţilor.

Imigranţii au primit ordin de evacuare şi, pe 22 noiembrie vor fi nevoiţi să plece din zonă. Autorităţile locale, dar şi oficialii români depun toate eforturile pentru a-i ajuta. O problemă o reprezintă însă lipsa actelor. Românii sunt ajutaţi de câteva organizaţii non-guvernamentale, care le aduc mâncare, apă sau pături.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close