Antena 3 CNN Externe Zeci de persoane, ucise în Ucraina de o pneumonie necunoscută

Zeci de persoane, ucise în Ucraina de o pneumonie necunoscută

Zeci de persoane, ucise în Ucraina de o pneumonie necunoscută
29 Oct 2009   •   22:48

O pneumonie necunoscută a ucis, în Ucraina, 30 de persoane pe parcursul lunii octombrie, relatează AFP care citează un anunţ făcut joi de Ministerul Sănătăţii ucrainian. Panica s-a instalat în rândul populaţiei şi, potrivit unui comuncat al ministerului, cele mai afectate sunt regiunile Ternopil şi Liov, fiecare cu câte 12 cazuri. Restul de şase decese s-au înregistrat în regiunea Ivano-Frankivsk, conform sursei citate, care a adăugat că originea bolii este necunoscută.

În aceste trei regiuni 37.900 de persoane suferă de infecţii respiratorii virale, 951 dintre acestea necesitând spitalizarea. 61 dintre aceste persoane, printre care 31 de copii, sunt internate la terapie intensivă, se arată în comunicatul ministerului.

Măştile şi antiviralele se vând ca pâinea caldă, iar pe străzile din Ternopil pot fi văzute numeroase persoane care poartă măşti de protecţie, cei mai mulţi fiind tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.
?Conducerea universităţii noastre le-a recomandat joi studenţilor să se întoarcă în oraşele din care au venit, cât de repede pot?, a declarat telefonic un student ucrainian, pentru AFP.

Potrivit unui jurnalist al AFP, în faţa unor farmacii din Liov s-au format cozi de zeci de metri iar antiviralele sunt din ce în ce mai greu de găsit. ?Miercuri am epuizat aproape toate medicamentele împotriva gripei pe care le aveam?, a spus un vânzător dintr-o farmacie.

Grădiniţele şi şcolile din Ternopil, Liov şi Ivano-Frankivsk au fost închise, autorităţile recomandând universităţilor să-şi anuleze cursurile, iar locuitorilor să evite adunările. În Drogobici, oraşul din zona Liov unde s-au înregistrat zece decese din cauza pneumoniei, au fost închise toate cluburile.

În Ucraina s-au înregistrat doar două cazuri de gripă A H1N1.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close