Antena 3 CNN Externe Zeci de maşini de colecţie au fost descoperite în tunelurile unei mine abandonate din Elveţia

Zeci de maşini de colecţie au fost descoperite în tunelurile unei mine abandonate din Elveţia

muzeu auto mina abandonata din elvetia (6)
Muzeu auto descoperit într-o mină abandonată din Elveţia. Sursa foto: Capturp video Youtube Exploring the Unbeaten Path
de Claudia Popovici    |    20 Oct 2024   •   20:23

Doi tineri exploratori urbani au descoperit un muzeu auto în tunelurile unei mine abandonate din Elveția. Vorbim despre o colecție impresionantă de mașini Volkswagen, de la modelele clasice Beetle până la Golf-uri moderne într-un cadru misterios. Descoperirea stârnește acum întrebări despre trecutul acestor maşini de colecție și motivele pentru care au fost lăsate acolo. 

Totul a început în urmă cu 5 luni atunci când doi tineri exploratori cunoscuţi pe Youtube pentru descoperirile lor anterioare, printre care se numără orașe fantomă în deșert, buncăre din Al Doilea Război Mondial și chiar închisori abandonate, au mers într-o nouă aventură în munţii din Elveţia, acolo unde au descoperit o mină abandonată, cu o serie de tuneluri secrete.

Pe măsură ce avansau tot mai adânc în mină, tunelul se lărgește și cei doi descoperă tot felul de echipamente de minerit din anii '70. Continuând, apar tot mai multe ramificații în tunel, arătând cât de vastă este rețeaua de pasaje și căi din acea mină abandonată acum.

După ce au încercat tot felul de rute, întâlnind toate tipurile de fundături și chiar dând peste un robinet cu apă curentă, cei doi au dat peste un muzeu auto, când primul VW Bug (n.r Volkswagen Beetle) a ieşit din întuneric. Apoi unul, și încă unul, iar în spate se află și un vechi Golf.

Pasajul este plin de VWs vintage fără nicio ieșire. Cei doi raportează că au găsit cinci modele diferite de VW Beetle, precum și Golfuri MK1 și MK2, VW Polos și chiar un Passat ascuns în munții Elveției. Toate sunt bine protejate de ploaie și de intemperii. Maşinile sunt acoperite cu semne de utilizare și uzură, unele având câteva pete de rugină și semne de mucegai.

În total peste 50 de maşini de colecție au fost descoperite în mina abandonată din Elveţia

Ceea ce este ciudat este că mașinile nu au fost depozitate acolo imediat după ce au ieșit din fabrică. Una are un autocolant pe fereastră care arată că a fost înregistrată pentru utilizare pe drum până în 2018, arată cei doi exploratori, într-un material care a documentat descoperirea şi postat pe Youtube. 

Conform celor de la The Autopian, lotul de VWs vintage este proprietatea celor care stau în spatele acestui bizar muzeu auto VW din Elveția.

Site-ul de patrimoniu, numit Musée Volkswrecks, din St. Sulpice, Elveția, este plin de diorame care prezintă mașini VW în diverse medii. Poate că cele ascunse în această mină erau mașini care erau prea ruginite pentru a fi expuse? Sau poate sunt mașini de piese pregătite pentru a fi căutate pentru piesele esențiale necesare pentru a termina o nouă expoziție.

Indiferent de motivul plasării acestor maşini de coleţie în acea mină abandonată, locul are o doză de mister şi merită explorat, spun cei doi exploratori.  

×
Subiecte în articol: maşini de colecţie Elvetia
Parteneri
x close