Antena 3 CNN Externe Zeci de ameninţări cu bombă în Springfield după declaraţiile lui Trump despre haitienii care mănâncă pisici

Zeci de ameninţări cu bombă în Springfield după declaraţiile lui Trump despre haitienii care mănâncă pisici

colaj meme-uri
În timpul dezbaterii dintre Trump și Harris o altă bătălie a avut loc în paralel pe reţelele sociale. FOTO: Colaj X/ Profimedia Images
de Mihai Paul    |    17 Sep 2024   •   11:59

Oraşul Springfield din statul Ohio  a înregistrat 33 de ameninţări cu bombă în câteva zile, a anunţat Mike DeWine, guvernatorul acestui stat Statele Unite, în cadrul unei conferinţe de presă, conform AFP.

Ameninţările cu bombă vin pe fondul lansării pe reţelele sociale a unor zvonuri propagate de republicani care susţin că migranţii haitieni,  veniţi în oraş datorită unui plan administrativ de atragere a forţei de muncă,  fură animale de companie pentru a le mânca.

În ultimii ani, mulți imigranți din Haiti s-au stabilit în Springfield, Ohio, atrași de costul scăzut al vieții și de locurile de muncă. Dar noii veniți din Haiti au tensionat comunităţile locale și au stârnit disensiuni. Și acum, înaintea alegerilor prezidențiale, orașul s-a trezit prins în dezbaterea aprinsă asupra imigrației.

JD Vance, candidatul republican la funcția de vicepreședinte, a invocat Springfield în iulie pentru a critica politicile de frontieră ale administrației Biden.

Apoi, în timpul dezbaterii prezidențiale de săptămâna trecută, fostul președinte Donald J. Trump a repetat o afirmație conform căreia haitianii din Springfield răpesc și mănâncă animale de companie.

Poliţia locală a dezminţit categoric aceste zvonuri dar Donald Trump le-a repetat de mai multe ori în cadrul unei dezbateri televizate cu rivala sa Kamala Harris, contribuind astfel la crearea unei atmosfere extrem de tensionate în oraş.

Ulterior, haitienii s+au plâns că se tem că ar putea fi vizaţi de violenţe rasiste.

Cele 33 de ameninţări cu bombă primite s-au dovedit a fi toate false, iar „unele au provenit dintr-o anumită ţară”, a declarat guvernatorul Mike DeWine în Springfield, fără a numi ţara.

 „Considerăm că este vorba despre o nouă ocazie de a perturba Statele Unite”, a adăugat el, fără a oferi alte detalii despre alertele primite.

Şcoli şi primăria au fost evacuate în urma acestor ameninţări, iar primarul a afirmat că a primit ameninţări cu moartea.

 

×
Subiecte în articol: Trump dezbatere Trump Harris Alegeri SUA
Parteneri
x close