Antena 3 CNN Externe Zăpadă de până la doi metri în Africa de Sud. Mașini blocate pe șosea, o femeie a murit înghețată. Și leii au fost surprinși de ninsori

Zăpadă de până la doi metri în Africa de Sud. Mașini blocate pe șosea, o femeie a murit înghețată. Și leii au fost surprinși de ninsori

zapada in africa de sud
Zăpadă de până la doi metri în Africa de Sud. Mașini blocate pe șosea, o femeie a murit înghețată. Și leii au fost surprinși de ninsori. FOTO X
22 Sep 2024   •   15:10

Ninsori abundente au paralizat traficul pe una dintre principalele rute ale ţării, care leagă Johannesburg de oraşul Durban în Africa de Sud. O femeie a murit după ce a rămas blocată toată noaptea într-un microbuz în mijlocul zăpezii. În unele zone, zăpadă a ajuns la doi metri. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu lei în zăpadă.

Circulația a fost blocată pe o distanţă de circa 30 de kilometri pe N3, una dintre principalele rute ale ţării, care leagă Johannesburg de oraşul Durban, de pe coasta de est, a declarat duminică dimineaţa compania de drumuri din Africa de Sud.

O femeie de 39 de ani a murit din cauza hipotermiei la spital sâmbătă, după ce înghețat într-un microbuz în care erau mai mulți pasageri și care nu a mai putut înainta din cauza zăpezii. "Au stat în frig toată noaptea, fără pături, fără nimic. Nu erau pregătiţi pentru asta", a declarat Roland Robertson, de la compania de servicii de urgenţă Midlands EMS, scrie Agerpres.

Operaţiunile de salvare a pasagerilor continuau în condiţii extrem de dificile duminică, în special în jurul pasului Van Reenen, în Munţii Drakensberg, la aproximativ 330 de kilometri sud-est de Johannesburg, a declarat compania concesionară a N3.

Unele maşini au putut fi escortate în afara zonei, însă alte vehicule, abandonate şi în pană, îngreunau munca utilajelor mobilizate pentru a deszăpezi drumul şi a salvatorilor care încercau să găsească persoanele încă blocate, a declarat pentru ENCA Thania Dhoogra, responsabilă de operaţiuni în cadrul companiei, menţionând un "blocaj impenetrabil" de vehicule oprite "pe aproximativ 30 de kilometri". Duminică, autorităţile nu au putut preciza câte persoane şi vehicule erau încă blocate pe drumuri.

În unele regiuni, zăpada a ajuns până la doi metri, a indicat sâmbătă organizaţia de promovare a siguranţei rutiere "Arrive Alive" pe X. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close