Antena 3 CNN Externe Yasser Arafat a murit otrăvit

Yasser Arafat a murit otrăvit

Yasser Arafat a murit otrăvit
12 Aug 2007   •   14:06

Fostul lider palestinian Yasser Arafat, era infectat cu virusul HIV, însă moartea lui s-a produs în urma unei otrăviri. Aceasta este varianta susţinută de medicul personal al lui Arafat, un fost oficial în ministerul iordanian al Sănătăţii. Preşedintele palestinian a murit pe 11 noiembrie 2004, la 75 de ani. Cauza decesului nu a fost stabilită nici până acum, iar lumea arabă a acuzat în repetate rânduri Israelul că l-ar fi otrăvit.

Ziariştii şi liderii de opinie arabi au acuzat în repetate rânduri Israelul că l-ar fi intoxicat pe Yasser Arafat, cunoscut pentru afecţiunile gastro-intestinale, cu substanţe otrăvitoare. Multe surse au vorbit despre un cancer la colon, altele au susţinut că liderul de la Ramallah, mort la Paris în 2004, ar fi fost victima maladiei secolului, SIDA. Medicul personal al lui Arafat, doctorul Ashraf al-Kurdi, admite că fostul preşedinte avea virusul HIV, în momentul morţii, dar susţine că decesul ar fi fost provocat de otrăvire.

Specialistul iordanian a afirmat, pentru presa locală, că moartea lui Arafat ridică şi alte semne de întrebare. Medicul spune că de regulă, era chemat să se prezinte la Arafat imediat, chiar dacă suferea de o simplă răceală. În momentul deteriorării stării de sănătate a lui Zasser Arafat, medicul nu a mai fost chemat. Mai mult, soţia lui Arafat, Suha, i-ar fi interzis acestuia să îl viziteze pe Arafat în spitalul din Paris unde era internat.

Al-Kurdi a fost medicul personal fostului lider palestinian timp de 18 ani. Medicul nu a putut vedea trupul lui Arafat nici după decesul acestuia, şi a decis să ceară guvernului francez să înfiinţeze o comisie de anchetă pentru a clarifica situaţia. El nu a oferit însă nici o explicaţie pentru întârzierea cu care a făcut dezvăluirile. În data de 9 septembrie 2005, el a declarat pentru Haaretz că ?orice medic ar spune că simptomele lui Arafat indică otrăvirea?.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close