Antena 3 CNN Externe Dezvăluiri incredibile făcute de WikiLeaks înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA

Dezvăluiri incredibile făcute de WikiLeaks înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA

ce.jpg
de S.T.    |    01 Noi 2016   •   15:38

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, a primit în avans indicii cu privire la întrebări care urmau să-i fie adresate înaintea a cel puţin unei dezbateri şi a unei apariţii la postul CNN în timp alegerilor primare, potrivit unui e-mail al campaniei sale electorale publicat luni de WikiLeaks, transmite EFE.

Republicanul Donald Trump şi-a acuzat în mai multe rânduri rivala că ar fi obţinut întrebările înaintea dezbaterilor care au avut loc în prima jumătate a anului între Clinton şi oponentul său la alegerile primare pentru desemnarea candidatului prezidenţial, senatorul Bernie Sanders.

Însă nu au existat dovezi pentru aceste acuzaţii până când WikiLeaks a publicat luni un e-mail în care actuala şefă interimară a Comitetului Naţional Democrat (DNC, secretariatul partidului), Donna Brazile, informează stafful de campanie al lui Clinton în legătură cu una dintre întrebările care a fost în cele din urmă formulată într-o dezbatere organizată în martie.

„Una dintre întrebările care îi vor fi adresate mâine lui HRC (de la Hillary Rodham Clinton) vine de la o femeie cu urticarie”, a scris Brazile într-un e-mail datat 5 martie, cu o zi înaintea dezbaterii pentru alegerile primare organizată de CNN la Flint (statul Michigan).

„Familia ei a suferit o intoxicaţie cu plumb (prezent în apa din Flint) şi va întreba ce va face Hillary Clinton în calitate de preşedinte pentru a ajuta populaţia din Flint”, a adăugat Brazile în mesajul ei, adresat şefului de campanie a lui Clinton, John Podesta, ale cărui e-mailuri au fost piratate şi sunt făcute publice de către WikiLeaks.

Brazile era comentatoare a postului de televiziune CNN şi se pare că, datorită faptului că lucra la acest post, a obţinut informaţii despre respectiva întrebare, precum şi despre altele pe care, într-un alt e-mail, promitea să i le trimită lui Podesta înaintea unui interviu pe care postul CNN urma să-l realizeze cu cei doi aspiranţi la nominalizarea democrată.

Răsturnare de situație în sondajele pentru cursa prezidențială din Statele Unite. Cine câștigă alegerile

Postul CNN a anunţat luni că a întrerupt colaborarea cu Brazile ca urmare a dezvăluirilor WikiLeaks şi a transmis, într-un comunicat de presă, că nu i-a oferit niciodată acesteia „acces la niciuna dintre întrebări, material pregătitor, liste de asistenţi sau informaţii de context”, înaintea vreuneia dintre dezbaterile din Clinton şi Sanders.

Însă într-un alt e-mail dat publicităţii în această lună de WikiLeaks, Brazile o asigură pe directoarea de comunicare a lui Clinton, Jennifer Palmieri, că „uneori îmi dau în avans întrebările” şi promite să mai trimită şi altele.

Stafful de campanie al lui Clinton nu a făcut comentarii despre noile dezvăluiri.

Citește și:

Donald Trump: Voi deveni președinte al Statelor Unite și va fi de zece ori mai dur ca BREXIT

Sursă: Agerpres
×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close