Diplomaţia americană a dezminţit cu putere, luni, orice implicare a unor organizaţii sau cetăţeni americani în fronda antiguvernamentală care afectează Turcia, scrie
AFP.
"
Respingem categoric acuzaţiile potrivit cărora grupuri sau indivizi americani ar fi responsabili de manifestaţiile din Turcia sau le-ar fi alimentat", s-a apărat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, întrebată cu privire la acuzaţiile făcute în presa turcă.
Protestele turcilor, departe de final. Românii care doresc să meargă în Turcia, atenţionaţi cu privire la menţinerea stării tensionate Washingtonul, prin intermediul vicepreşedintelui Joe Biden sau secretarului de Stat John Kerry, s-a exprimat în mod repetat referitor la criza care agită Turcia începând din 31 mai, atunci când au avut loc primele manifestaţii.
Statele Unite au criticat Ankara, în special, pentru recurgerea "excesivă" la forţă de către poliţie. Fronda din Turcia deranjează Statele Unite, care şi-au prezentat aliatul drept o democraţie islamică model pentru lumea arabă şi cu ajutorul căruia urmăreşte să soluţioneze conflictele din Siria şi din Orientul Mijlociu, potrivit unor analişti citaţi de AFP.
Erdogan: Am ajuns la capăt! Era datoria mea de premier să curăţ piaţa Taksim!
Guvernul turc a ameninţat luni că va cere armatei să intervină pentru a-i linişti pe ultimii contestatari ai premierului Recep Tayyip Erdogan.Citeşte şi:
Lecţia pe care România o poate da Turciei. Paralelă între "Golaniada" românească şi protestele din piaţa Taksim