Antena 3 CNN Externe Washington. 100 de arestări la un marş pentru retragerea trupelor din Irak

Washington. 100 de arestări la un marş pentru retragerea trupelor din Irak

Washington. 100 de arestări la un marş pentru retragerea trupelor din Irak
16 Sep 2007   •   09:59

Mii de persoane au participat la un marş organizat în capitala Statelor Unite, pentru a protesta faţă de prezenţa trupelor americane în Irak. Manifestanţii s-au oprit chiar în faţa Casei Albe, cerând înlăturarea preşedintelui George W. Bush şi retragerea militarilor. Potrivit autorităţilor, cel puţin 100 de persoane au fost arestate. La marşul de protest au participat rude ale soldaţilor ucişi în Irak, studenţi, dar şi veterani de război. Cei peste 4.000 de demonstranţi au scandat sloganuri împotriva administraţiei şi au cerut demisia liderului de la Casa Albă.

Unii protestatari au fost de acord cu faptul că retragerea completă a trupelor americane nu constituie în sine o soluţie. „Da, vor fi probleme dacă Statele Unite se retrag din Irak, dar acele probleme nu pot fi rezolvate de noi. Naţiunile Unite şi alte organisme internaţionale îi pot ajuta pe irakieni să reinstaureze pacea în ţara distrusă, divizată. Prezenţa continuă a armatei americane nu serveşte niciunui scop.” susţine unul dintre demonstranţi.

Manifestanţii s-au îndreptat apoi spre clădirea Capitoliului. Demonstraţia a fost organizată la trei zile după ce preşedintele Bush a anunţat retragerea a 21.500 de soldaţi din Irak, până în vara anului viitor. Noua strategie a stârnit protestele politicienilor democraţi şi ale organizaţiilor care militează împotriva campaniei din Irak, care au cerut retragerea unui număr mai mare de militari.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close