Antena 3 CNN Externe Warren Buffet, testament dur pentru copiii săi: trebuie să cheltuiască 144 de miliarde de dolari în zece ani, în scopuri filantropice

Warren Buffet, testament dur pentru copiii săi: trebuie să cheltuiască 144 de miliarde de dolari în zece ani, în scopuri filantropice

Warren Buffett
Warren Buffet, miliardarul fondator al companiei Berkshire Hathaway, își va dona la moartea sa averea în scopuri caritabile. Sursă foto: Hepta
de A.I.    |    17 Sep 2024   •   10:14

Copiii miliardarului Warren Buffett se văd obligați să împartă cu restul lumii uriașa avere pe care tatăl lor o va lăsa moștenire la moartea sa.

În vârstă de 94 de ani, fondatorul companiei de investiții Berkshire Hathaway a anunțat că, după deces, averea sa, evaluată în prezent la aproape 144 de miliarde de dolari, va merge în principal către un fond caritabil administrat de cei trei copii ai lui. În urmă cu 18 ani, Buffett intenționa să lase banii Fundației Gates, însă s-a răzgândit între timp.

În prezent, miliardarul continuă să facă donații anuale uriașe către Fundația Gates și către cele patru fundații ale familiei sale. În noiembrie anul trecut, el a menționat pentru prima dată planurile pentru un nou fond caritabil.

Presa internațională notează că, în timp ce banii donați de Buffett, din 2006, către fundația înființată de Bill și Melisa Gates totalizează amețitoarea sumă de 43 de miliarde de dolari, copiii miliardarului se declară încântați de misiunea de a acționa, la rândul lor, în scopuri caritabile.

Howard, unul dintre fiii lui Buffett, spune că a învățat de la tatăl său că "nu este atât de ușor să dai bani, dacă vrei să o faci inteligent". 

"Este destul de surprinzător că ne oferă această oportunitate", a adăugat el.

Cum arată rețeaua fundațiilor filantropice finanțate de Warren Buffett

Fundația Susan Thompson Buffett, numită după prima soție a lui Warren Buffett, este organizația care primește partea cea mai consistentă din donațiile omului de afaceri. Fundația sprijină organizațiile care oferă asistență medicală în domeniul reproductiv și acces la contracepție și avort în întreaga lume. Susie Buffett, în vârstă de 71 de ani, este președintele Consiliului de Administrație, iar Peter Buffett, în vârstă de 66 de ani, este membru al structurii de conducere.

Fundația NoVo a lui Peter Buffett a fost un finanțator important al organizațiilor care militează pentru independența fetelor și femeilor și împotriva violenței de gen. În 2020, Peter și soția sa, Jennifer, au decis să își extindă sprijinul pentru comunitățile de nativi americani și pentru proiectele de dezvoltare a comunităților locale durabile, cu accent pe agricultură și accesul la alimente.

Fundația Howard G. Buffett s-a concentrat pe atenuarea conflictelor și pe agricultura din lume. Din 2022, a donat aproximativ 800 de milioane de dolari - mai mult decât majoritatea țărilor - pentru inițiative umanitare în Ucraina, în urma invaziei ruse. Printre activitățile finanțate se numără distribuția de alimente în școli, deminarea fostelor zone de conflict și reconstrucția unui pod esențial pentru transportul de cereale.

Citește și

Howard Buffett: Condiția de a cheltui în zece ani întreaga avere în scopuri filantropice este provocatoare

Într-un interviu rar, Howard Buffett, în vârstă de 69 de ani, a recunoscut că nu poate prezice exact felul în care el și ceilalți copii ai miliardarului vor dona averea tatălui lor. Howard a afirmat însă că vor căuta să identifice modalitățile prin care acțiunea filantropică va avea cel mai mare impact, așa cum le-a recomandat Warren Buffett.

"Pot să vă spun că, atunci când va veni momentul, ne vom aduna într-o cameră și vom rezolva totul destul de repede", a estimat el, recunoscând, pe de altă parte, că directiva de a dona toți banii în termen de 10 ani este o provocare.

Termenul strâns pentru donarea averii după moartea sa reflectă una dintre condițiile pe care Warren Buffett le impune în prezent altor entități pentru primirea de fonduri caritabile din partea afacerilor sale. 

Kathleen Enright, președinte și CEO al Council on Foundations, arată că Buffett a transformat efectiv filantropia într-o întreprindere familială, următoarea generație fiind formată din donatori experimentați, care au construit instituții durabile.

"Este o afacere mare", a spus ea, cu referire la suma de bani pe care familia Buffett este pregătită să o doneze. Enright a remarcat faptul că, deoarece averea miliardarului va continua, probabil, să crească, copiii acestuia vor trebui să doneze sume foarte mari pentru a o cheltui așa cum vrea tatăl lor.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close