Antena 3 CNN Externe Vulcanul Etna a erupt iar. Aeroportul din Catania a redus numărul zborurilor de sosire

Vulcanul Etna a erupt iar. Aeroportul din Catania a redus numărul zborurilor de sosire

profimedia-eruptie etna
Erupție a vulcanului Etna / Sursă foto: Profimedia Images
04 Aug 2024   •   16:46

Aeroportul din Catania a redus numărul zborurilor de sosire, duminică, din cauza unui flux de lavă vulcanică şi a fumului degajat de Muntele Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa.

Fumul eliberat de crater afectează vizibilitatea piloților, ceea ce a dus la întârzierea zborurilor programate pe Aeroportul Internațional Catania.

Reprezentanții Aeroportului din Catania le recomandă pasagerilor să verifice starea zborului lor. Unele plecări au întârzieri, în timp ce alte zboruri sunt anulate.

„Din cauza activităţii vulcanice din această dimineaţă, zborurile de sosire au fost reduse la şase pe oră. Este posibil să existe întârzieri la unele zboruri sau unele să fie anulate. Pasagerii sunt sfătuiţi să verifice starea zborului lor cu compania aeriană, dacă este necesar”, au transmis reprezentanții Aeroportului din Catania, duminică pe pagina de Facebook, citat de news.ro.

Catania este cel mai popular aeroport al Siciliei pentru turiști, insula fiind în această perioadă în vârful sezonului estival. 

Nu este prima dată când are loc această situație. În ultima perioadă, Vulcanul Etna a erupt de mai multe ori, astfel că zborurile au fost redirecționate către alte aeroporturi de pe insulă, precum Palermo și Comiso.

În aceste condiții, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să se informeze despre situația din zonă și despre zboruri dacă vor să ajungă în zonă.

Recomandările MAE pentru românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Sicilia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană, Sicilia, că zborurile pe și de pe Aeroportul din Catania, Vincenzo Bellini, sunt suspendate ca urmare a erupției vulcanului Etna. Astfel, unele zboruri vor fi anulate, altele urmând a fi redirecționate către aeroporturi din apropiere. Operațiunile vor fi reluate când condițiile o vor permite.

În acest context, MAE recomandă contactarea companiei aeriene anterior deplasării la aeroport.

Cetățenii români afectați de această situație pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatul României la Catania: +39095537909, +39095536139, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție linia telefonică de urgență a Consulatului României la Catania: +393209653137. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://catania.mae.rohttps://www.mae.ro/.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close