Antena 3 CNN Externe Vremea rea a făcut ravagii și în alte țări. Ciclonul Boris ar putea provoca cele mai devastatoare inundaţii din ultimele decenii

Vremea rea a făcut ravagii și în alte țări. Ciclonul Boris ar putea provoca cele mai devastatoare inundaţii din ultimele decenii

inundatii in europa
Europa este sub cod roşu de ploi torenţiale. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    14 Sep 2024   •   17:26

Europa este sub cod roşu de ploi torenţiale. Ciclonul Boris ar putea provoca cele mai devastatoare inundaţii din ultimele decenii, avertizează meteorologii. În Cehia, Polonia, Germania şi Austria, unde precipitaţiile ar putea depăşi 300 de litri pe metru pătrat, sunt în vigoare coduri roşii. Şi în Slovacia, Slovenia şi Serbia au fost emise coduri portocalii de vreme severă, iar meteorologii se aşteaptă la cantităţi istorice de precipitaţii. 

Ploile abundente căzute în ultimele ore în sudul Poloniei au făcut să crească nivelul mai multor râuri care au inundat localităţile pe care le traversează.

Ciclonul Boris a adus ploi torenţiale şi în Grecia. În Munţii Rodopi s-au format viituri şi mai multe localităţi au fost inundate. Mai multe drumuri regionale au fost blocate, iar pompierii au fost chemaţi să scoată apa din casele oamenilor.

Şi autorităţile din Cehia sunt în alertă. Oraşul Brno este ameninţat de apele râului Svitava, al căror nivel creşte continuu de vineri după-amiază.

Risc de inundaţii catastrofale ca cele de acum două decenii există şi la Praga. Pompierii au ridicat baraje împotriva apelor şi mai multe staţii de metrou au fost închise.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close