Antena 3 CNN Externe Vrăjitoarea lui Putin a fost arestată de FSB. Alena Polin, fostă vedetă în "Bătălia clarvăzătorilor", nu și-a prevăzut căderea în dizgrație

Vrăjitoarea lui Putin a fost arestată de FSB. Alena Polin, fostă vedetă în "Bătălia clarvăzătorilor", nu și-a prevăzut căderea în dizgrație

A fost ridiculizată la nivel global după ce a condus un ceremonial ocult menit să-l întărească pe liderul rus

Alena
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   14:13

Alena Polin, fostă vedetă de reality show în Rusia și vrăjitoare autoproclamată, a fost arestată de serviciul rus de securitate, FSB.

Pe numele său real Elena Sulikova, această femeie de 44 de ani riscă să stea până la șapte ani după gratii sub acuzația de extremism și de ofensă adusă sentimentelor credincioșilor religioși.

The Daily Beast, care citează informații de pe canale Telegram apropiate de Kremlin, relatează că Polin/Sulikova a primit la domiciliul său "vizita" ofițerilor FSB, care au găsit, în urma percheziției, păpuși voodoo, lumânări negre și figurine de demoni.

Potrivit acuzațiilor, "vrăjitoarea" ar fi pus în circulație "literatură extremistă ce conține îndemnuri la violență împotriva clerului Bisericii Ortodoxe Ruse". 

De asemenea, Polin se face vinovată că a postat un videoclip cu conținea declarații "umilitoare" la adresa celor de confesiune ortodoxă.

Legea în baza căreia ar urma să facă pușcărie a fost promulgată în 2013, după un inedit protest al trupei Pussy Riot într-o catedrală din Moscova, amintește sursa citată.

Alena Polin, "vrăjitoarea lui Putin", susținătoare a războiului Rusiei în Ucraina

Neanticipata cădere în dizgrație a acestei prezențe exotice în Rusia este destul de surprinzătoare, ținând cont de trecutul Alenei Polin.

Prezentă în show-ul "Bătălia clarvăzătoarelor" și șefa unui grup intitulat "Imperiul celor mai puternice vrăjitoare", ea a organizat în 2019 un "congres" în cadrul căruia numeroase femei cu pelerine negre au făcut vrăji pentru a canaliza "puterea și tăria" către președintele rus.

Nu este clar efectul vrăjilor asupra liderului de la Kremlin, dar demersul a fost ridiculizat pe scară internațională.

În plus, Alena Polin s-a implicat în susținerea războiului Rusiei în Ucraina.

O secțiune de pe site-ul web al grupului său prezintă certificate și scrisori adresate acestei femei, în care i se mulțumește pentru că a oferit sprijin umanitar trupelor rusești.

De asemenea, Polin a fost lăudată pentru sprijinul psihologic oferit soldaților și familiilor acestora.

Mai multe clipuri de mulțumire filmate de militari ruși înfățișează obuze pe care femeia s-a semnat și care urmau să fie utilizate pe frontul din Ucraina.

Iar unul dintre adepții "vrăjitoarei" a fost arestat anul trecut în Ucraina pentru că ar fi transmis FSB-ului informații despre mișcările trupelor Kievului și despre infrastructura critică a țării, notează The Daily Beast.
 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close