Antena 3 CNN Externe Cine e "vrăjitoarea" din armata ucraineană: "Trebuie să urmezi ordinele la literă, în acest fel vei rămâne în viață"

Cine e "vrăjitoarea" din armata ucraineană: "Trebuie să urmezi ordinele la literă, în acest fel vei rămâne în viață"

O avocată cu nume de cod "Vrăjitoarea" este comandant de pluton în cadrul Brigăzii a 241-a din cadrul Forțelor pentru Apărare Teritorială (TDF) și este unul dintre soldații care au captat imaginația publică pe parcursul războiului.

olga bigar
Cine e "vrăjitoarea" din armata ucraineană: "Trebuie să urmezi ordinele la literă, în acest fel vei rămâne în viață" Sursa foto: Twitter I NOELreports
de Ştefan Petrică    |    29 Apr 2023   •   21:20

Olga Bigar s-a înscris în armată voluntar, a doua zi după ce Rusia a lansat invazia în Ucraina.

Vrăjitoarea din Bahmut, așa cum a fost numită, are 31 de ani și deja și-a făcut un renume pe front.

Este celebră și pe Tiktok, are 120.000 de urmăritori, spune că nu va dezvălui nimănui cum a primit indicativul "vrăjitoarea", până când războiul nu se va termina.

"Le dăm timp oamenilor să priceapă faptul că războiul este o meserie. Trebuie să înveți bine, trebuie să exersezi bine, trebuie să fii bine antrenat și trebuie să urmezi ordinele la literă, în acest fel vei rămâne în viață", a declarat Olga.

Citește și: ”Știu ce fac, simt că pot să ajut!” El este soldatul român care luptă voluntar pentru Ucraina

Până acum a pierdut un om din plutonul ei, dar au dus lupte pe cele mai sângeroase zone.

Olga Bigar a fost numită este doar una dintre cele 60.000 de femei soldat ale Ucrainei.

În urmă cu 15 luni, ducea o viață diferită: profesa ca avocat și era doctorand la Kiev, dar nu era străină de armată sau de război, și trăia cu groaza că urma o invazie pe scară largă în Ucraina.

Când este întrebată de unde vine indicativul „Vrăjitoarea”, ofițerul Olga Bigar promite să spună toată povestea la finalul războiului. Până atunci tuturor le spune același lucru: numele său are legătură cu faptul că poate incendia cerul.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina vrajitoarea Olga Bigar
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close