Antena 3 CNN Externe Vovan și Lexus, cei doi farsori care au păcălit lideri ai UE, au primit un premiu la Kremlin

Vovan și Lexus, cei doi farsori care au păcălit lideri ai UE, au primit un premiu la Kremlin

Stoliarov aka Lexus si Kuznetov aka Vovan
Vladimir Kuznețov și Aleksei Stoliarov în 2017, la lansarea propriei cărți. Sursă foto: hepta / Sputnik
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2024   •   19:52

Doi autori de farse din Federația Rusă, care vizează în mod frecvent compromiterea unor politicieni occidentali, au fost recompensați cu un important premiu de stat în cadrul unei ceremonii desfășurate la Kremlin, transmite Agerpres, citând agenția rusă de stat RIA Novosti.

Cei doi folosesc pseudonimele Vovan și Lexus, iar numele lor reale ar fi Vladimir Kuzneţov şi Alexei Stoliarov.

O fotografie distribuită de agenția rusă îi înfățișează la ceremonia decernării unor premii la Kremlin, în timp ce țin în mâini pahare de șampanie.

Potrivit sursei citate, ceremonia premierii a avut loc miercuri, iar Vovan și Lexus ar fi primit Ordinul Prieteniei.

Acesta este atribuit unor cetățeni ruși și străini pentru consolidarea păcii, prieteniei, cooperării și înțelegerii între Rusia și alte națiuni, printre alte criterii.

Bănuiți de legături cu serviciile secrete ruse, Vovan și Lexus au o istorie bogată de momente în care au sunat lideri occidentali, au pretins că sunt, la rândul lor, politicieni de pe scena internațională și ulterior au publicat convorbirile.

Luna trecută, ei au distribuit imagini extrase dintr-un apel video pe care l-au efectuat cu ministrul britanic de Externe, David Cameron, pe care l-au păcălit făcându-l să creadă că vorbea cu Petro Poroșenko, fost președinte al Ucrainei.

Între "victimele" celor doi se numără prim-ministrul italian Giorgia Meloni, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, președintele polonez Andrzej Duda și fostul ministru britanic al Apărării, Ben Wallace.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog
x close