Antena 3 CNN Externe Voronin vrea o lege care să recunoască proprietăţile din Transnistria

Voronin vrea o lege care să recunoască proprietăţile din Transnistria

Voronin vrea o lege care să recunoască proprietăţile din Transnistria
25 Oct 2007   •   12:17

Republica Moldova a elaborat un proiect de lege privind recunoaşterea proprietăţii transnistrene. Liderul de la Chişinău, Vladimir Voronin a precizat că, astfel, moldovenii care deţin terenuri în regiunea separatistă îşi vor putea legaliza actele de proprietate.
Preşedintele moldovean a vorbit despre proiectul de lege într-un interviu acordat unei publicaţii din Rusia. Voronin susţine că noua măsură legislativă va uşura munca celor care deţin proprietăţi la dreapta Nistrului şi care vor putea obţine gratuit actele de proprietate.
Voronin a subliniat, însă, că proiectul de lege poate fi aprobat numai odată cu adoptarea statutului definitiv al Transnistriei. Şi aceasta pentru că legea va fi inutilă şi nu va proteja drepturile nimănui dacă nu este soluţionat conflictul cu separatiştii. În ultima perioadă, Vladimir Voronin s-a arătat deschis unui dialog Chişinău-Tiraspol.
 
Preşedintele moldovean a propus mai multe proiecte comune în vederea rezolvării problemelor de ordin economic, umanitar şi a celor care ţin de infrastructură. Liderul transnistrean, Igor Smirnov n-a părut, însă, prea convins de iniţiativa Chişinăului, pe care o consideră doar propagandă de moment.  Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close