Antena 3 CNN Externe Voronin va ancheta participarea României la evenimentele din Chişinău

Voronin va ancheta participarea României la evenimentele din Chişinău

Voronin va ancheta participarea României la evenimentele din Chişinău
11 Apr 2009   •   09:43

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a decis să înceapă o anchetă, în ceea ce priveşte participarea cetăţenilor români în protestele din 7 aprilie, de la Chişinău. Într-un interviu televizat, Voronin continuă acuzaţiile la adresa României şi susţine că are dovezi clare, care demonstrează implicarea ţării noastre în protestele violente, din capitala Republicii Moldova.

Preşedintele Vladimir Voronin susţine că autorităţile de la Bucureşti au transportat studenţii moldoveni la Chişinău pentru a participa la protestele de la începutul săptămânii. Arborarea steagului României şi cel al Uniunii Europene la preşedinţia din Chişinău este pentru poporul moldovean cea mai mare umilinţă din toată perioada independenţei sale, consideră preşedintele Voronin.

Fotografiile surprinse de martori oculari arată cum doi aşa-zişi revoluţionari apar în mijlocul protestelor de marţi, de la sediul preşedinţiei moldovene. Cel care a aşezat steagul Uniunii Europene pe clădire a beneficiat de un adevărat culoar de trecere pentru a ajunge în clădire, iar pe acoperiş pare a fi secondat de poliţişti moldoveni. Chiar şi steagul pare abia scos din cutie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close