Antena 3 CNN Externe Voronin recunoaşte. Protestatarii au fost lăsaţi intenţionat să devasteze Parlamentul şi Preşedinţiei

Voronin recunoaşte. Protestatarii au fost lăsaţi intenţionat să devasteze Parlamentul şi Preşedinţiei

Voronin recunoaşte. Protestatarii au fost lăsaţi intenţionat să devasteze Parlamentul şi Preşedinţiei
10 Apr 2009   •   08:56

Protestatarii au fost lăsaţi în mod intenţionat să devasteze sediile Parlamentului şi Preşedinţiei. Preşedintele, Vladimir Voronin, a recunoscut acest lucru într-un interviu acordat agenţiei ruse ?Ria Novosti?. Imaginile postate pe internet arată în mod evident că printre manifestanţi se aflau agenţi de influenţă.

Iritarea preşedintelui moldovean pare să fi fost atent pregătită. Nimeni nu ştia cine sunt cei care au făcut gestul extrem de a arbora drapelul României pe clădirea parlamentului moldovenesc. Joi au apărut însă poze în care cei doi aşa-zişi revoluţionari apar în mijlocul protestelor de marţi, de la sediul preşedinţiei moldovene. Cel care a aşezat steagul Uniunii Europene pe clădire a beneficiat de un adevărat culoar de trecere pentru a ajunge în clădire, iar pe acoperiş pare a fi secondat de poliţişti moldoveni.

Martorii oculari susţin că cei mai violenţi protestatari nu erau cetăţeni simpli: vorbeau ruseşte şi arătau a fi militari de meserie. Al doilea lucru ciudat, filmat tot în a doua zi a protestelor, arată câţiva poliţişti în uniformă, demontând piatră cu piatră pavajul de pe o stradă lăturalnică pieţei Marii Adunări Naţionale. Sunt aceleaşi pietre care au fost mai târziu folosite de manifestanţi în atacarea forţelor de ordine precum şi la spargerea geamurilor şi vandalizarea celor două clădiri oficiale de la Chişinău.

O echipă de televiziune a surprins de asemenea câteva maşini ciudate care aveau în faţă numere de înmatriculare de Chişinău iar în spate numere de înmatriculare din Transnistria.

Deşi aparent calmă, în cursul zilelor de miercuri şi joi, pe străzile Chişinăului s-a purtat un adevărat război surd. Dincolo de vânătoarea de jurnalişti declanşată de autoritatea pentru emigraţie din Republica Moldova, Securitatea moldoveană i-a căutat şi ridicat unul câte unul pe toţi cei fotografiaţi şi filmaţi la manifestaţiile din zilele precedente.

Cum în Moldova cetăţenii obişnuiţi au anunţat pentru vineri o manifestaţie de amploare, compania de utilităţi a anunţat întreruperea curentului pentru reparaţii, iar compania de transport în comun a scumpit subit biletele de autobuz.



Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close