Antena 3 CNN Externe Voronin crede că autorităţile române nu percep Moldova ca pe un stat suveran

Voronin crede că autorităţile române nu percep Moldova ca pe un stat suveran

Voronin crede că autorităţile române nu percep Moldova ca pe un stat suveran
27 Oct 2007   •   17:17

Relaţiile încordate dintre Bucureşti şi Chişinău se datorează faptului că autorităţile române nu percep Republica Moldova drept o ţară independentă şi suverană, crede Vladimir Voronin. Într-un interviu acordat unui post de televiziune de la Chişinău, Voronin a negat că ar avea o atitudine împotriva românilor.

Vladimir Voronin susţine că discuţii pe tema colaborării între cele două state au avut loc şi în timpul întâlnirilor cu fostul preşedinte Ion Iliescu, dar şi cu Traian Băsescu. În opinia liderului de la Chişinău, tema unirii României cu Republica Moldova este una electorală. El a negat acuzaţiile ce i-au fost aduse, conform cărora ar fi românofob.„Eu n-am nimic împotriva dezvoltării relaţiilor cu România, cu cetăţenii români. Avem multe lucruri de făcut cu românii, chiar şi pe dimensiunea, pe segmentul european”, a declarat preşedintele moldovean.

Preşedintele a afirmat de asemenea că nu va înceta să susţină existenţa limbii moldoveneşti: „Dacă în ţara noastră Constituţia indică că limba noastră este limba moldovenească, dacă noi singuri ne apreciem ca moldoveni, atunci cum poate veni unul dintr-o ţara europeană să spună că „voi nu sunteţi aceia”? Nu cedez niciodată în privinţa asta şi n-o să cedez niciodată nimic. Noi am fost şi suntem moldoveni, noi am vorbit şi o să vorbim moldoveneşte”.

Voronin a mai spus că numeroşi politicieni şi jurnalişti moldoveni sunt plătiţi de autorităţile române. În acelaşi timp, Voronin a precizat că va apăra, ca şef de stat, interesele ţării sale. „Noi o să răspundem adecvat la toate încercările de a diminua poziţia Moldovei în lume, de a diminua rolul Moldovei, de a diminua Moldova ca ţară independentă şi suverană”, a afirmat Voronin.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close