Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, în Parlamentul francez: „Europa nu mai este un continent al păcii”

Volodimir Zelenski, în Parlamentul francez: „Europa nu mai este un continent al păcii”

Avertismentul președintelui Ucrainei pentru legiuitorii din Franța

macron zelenski
Volodimir Zelenski în Parlamentul francez: „Europa nu mai este un continent al păcii”
de Mia Lungu    |    07 Iun 2024   •   13:15

Europa nu mai este un continent al păcii", a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, vineri, în fața Parlamentului francez.

I-a avertizat pe legiuitori că „Europa nu mai este un continent al păcii”, informează France 24.

"Există cei care caută să divizeze Europa. Ei spun că un astfel de popor nu merită să existe", a spus el, descriindu-l pe președintele rus Vladimir Putin drept 'anti-Europa'.

"Atunci când au fost exprimate amenințări directe la adresa Franței din partea Rusiei, acest lucru a devenit doar un alt argument în favoarea curajului nostru comun, în favoarea asigurării faptului că niciun rău din lume nu are îndrăzneala de a se opune Franței și de a declara forţele franceze drept ţinte.

Singurul lucru de care este nevoie este ca ucrainenii să nu fie lăsați singuri, să avem un sprijin eficient, continuu, în timp util, cu o rază de acțiune suficient de lungă și cu spirit de conducere. Și atunci ne vom face cu siguranță treaba.", a mai declarat Volodimir Zelenski.

„Sentimentul că Ucraina luptă împotriva răului a unit multe familii franceze în sprijinul familiilor ucrainene”, adaugă el, referindu-se la numeroșii refugiați ucraineni care și-au găsit case în Franța. 

Referindu-se la promisiunea lui Macron de a furniza avioane de luptă Mirage Ucrainei, Zelensky spune: „Avioanele dumneavoastră de luptă pilotate de piloți ucraineni vor arăta că Europa este puternică, unită de valorile noastre comune.” 

El adaugă: „Sper că avioanele văzute ieri pe cerul Normandiei vor fi văzute în curând pe cerul Ucrainei.” 

Zelenski și-a exprimat speranța că summit-ul ce va fi găzduit de Elveția în iunie ar putea grăbi un sfârșit echitabil al conflictului.

„Summit-ul inaugural pentru pace ar putea deveni un format care să apropie un sfârșit corect al acestui război”, a declarat Zelenski în discurs.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
DNSC: „Amenințare cibernetică pentru utilizatorii Android”
x close